NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Plimbările serale au devenit mai sigure în orașul Cupcini, raionul Edineț. Cât au cheltuit autoritățile

Plimbările serale au devenit mai sigure și mai plăcute în orașul Cupcini, raionul Edineț. Asta după ce, un parc din localitate a fost dotat cu 34 de felinare. Noua achiziție a costat bugetul local aproape 250 de mii de lei. Este doar începutul unui proiect de infrastructură, susține primarul orașului, care dă asigurări că alte două parcuri din Cupcini vor fi amenajate la fel, până pe data de 4 iunie.

„Avem încă două părculețe de amenajat, de instalat iluminatul stradal. Mă gândesc să instalăm iluminatul până la ziua orașului”, a spus Ludmila Magu, primarul orașului Cupcini.

Locuitorii din Cupcini spun că după instalarea felinarelor, parcul arată cu totul altfel.

„Iluminatul e bun, dar eu seara nu mă mai plimb pe aici din cauza vârstei. Dar îmi place foarte mult”.

„E mai bine decât cum era. Au amenajat un parc pentru tineri pentru că arăta foarte rău. Acum avem felinare, e luminos, oamenii se plimbă și cred că le place. Seara este foarte frumos”, au spus oamenii.

Totuși, locuitorii au și unele obiecții și speră să fie auziți de autorități.

„E super! Era foarte necesar. Sunt felinare bune, doar că mă deranjează prundișul de pe teren. Important este să monitorizeze calitatea lucrărilor. E de dorit să fie totul transparent: câți bani au fost alocați, câți s-au cheltuit, pentru ce. Nu suntem proști și înțelegem ce și cât costă”.

Primăria ar vrea să acopere terenul de joacă cu un material special moale, mult mai sigur pentru copii, doar că acesta este foarte costisitor. Până vor identifica o soluție, autoritățile vor să ducă la bun sfârșit proiectul de iluminare a parcurilor din oraș.

„În unul din parcuri vom instala și elemente de sport pentru mămicile care ies la plimbare cu copiii, Să fie un loc unde se pot antrena. Vor fi șapte la număr pentru dezvoltarea diferitor mușchi”, a declarat Ludmila Magu.

Între timp, autoritățile vor să dea un nume parcului deja amenajat. În acest sens, primăria va organiza un concurs.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"