NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Poleiul face victime. Zeci de bălțeni au ajuns la spital după ce au alunecat pe gheață

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile de noaptea trecută, pe teritoriul R. Moldova s-au produs patru accidente rutiere soldate cu doi morți și nouă persoane traumatizate. Circulația a fost dificilă și la Bălți. 25 de persoane au ajuns la spital după ce au alunecat pe gheață.


„Iată așa, încetișor. Ne străduim să nu mergem repede pentru a nu cădea. Pe trotuare nu este presărat nisip. Dacă pe trotuare era nisip, eu nu mergeam prin mijlocul drumului. Iată, chiar acum putea să cadă un om.”

„Ar putea să aibă grijă un pic mai mult de noi, să presoare din timp mai mult nisip. Oamenii sunt îngroziți, nu pot ajunge nici la muncă, nicăieri, pensionerilor le este și mai greu. Mi se pare că nu fac treabă până la capăt.”

„Este foarte greu, pe trotuare nu au presărat nisip deloc, nici în curți. Ce să facem? Probabil nu reușesc măturătorii să facă față”, au spus locuitorii din Bălți.

De cealaltă parte, reprezentanții întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” susțin că au început lucrările încă ieri.

„De la ora 20.00, când a început a îngheța partea carosabilă, a început a interveni tehnica, s-au presărat drumurile principale din oraș, am folosit aproape 80 de tone de sare curată, iar de dimineață am împrăștiat material antiderapant. Lucrările au loc și acum. Puteți vedea că mașina se încarcă, se lucrează mai departe”, a afirmat Serghei Juraveț.

Din cauza poleiului, mai mulți șoferi au renunțat la mașini și au ales să circule cu transportul public.

„Este foarte greu. Dimineață am parcat lângă magazin și nu reușeam nicidecum să ies de-acolo. Anvelopele pur și simplu stăteau pe loc. La un deal mai mare nu reușești să mergi.”

„La moment este totul înghețat, poate prin oraș merg mașinile, dar străzile dintre blocuri sunt dezastruoase, vedeți și singuri ce se întâmplă. O să încerc să ies din parcare, dar nu știu cum o voi face. Ne-am dori ca autoritățile să lucreze mai bine”, au spus șoferii.

25 de bălțeni au ajuns la spital cu diferite traumatisme.

„În prima jumătate a zilei de 13 ianuarie, 2023, în Departamentul Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Bălți, s-au adresat 25 de pacienți, dintre care 19 adulți și 6 copii, care au suportat diferite traumatisme din cauza ghețușului format. Toți pacienții au primit îngrijirile medicale cuvenite”, a menționat Natalia Brașoveanu.

Totodată, ieri noaptea, mai multe ambulanțe din țară au rămas blocate. În ajutor le-au venit angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Primele cazuri au fost înregistrate în raioanele Hîncești, Florești, Ștefan Vodă, dar și în municipiul Chișinău.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"