NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Polițiștii din Bălți au donat sânge și plasmă în cadrul campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”

Polițiștii din Bălți vin în ajutorul persoanelor care au nevoie de sânge şi plasmă în cadrul campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”. Scopul acesteia este de a completa rezervele naționale cu o tonă de sânge. Pentru a aduna această cantitate este nevoie de peste 2.500 de donatori.

Ecaterina Cucoș donează sânge pentru a treisprezecea oară. Astfel, tânăra polițistă vrea să contribuie la salvarea mai multor vieți.

„A treisprezecea donare va fi. Eu mereu donez voluntar de vreo câțiva ani deja, pentru mine nu este o problemă am posibilitatea și donez sigur. Pentru că pot face un bine celor care au nevoie”, a spus Ecaterina Cucoș, polițistă.

Oamenii legii care au venit la centrul de transfuzie a sângelui cred că este de datoria lor să-i ajute pe cei ajunși pe patul de spital.

Este deja a doisprezecea oară. Din 2012 donez. Este un act de binefacere pentru persoanle nevoiașe, care au nevoie de sânge în momente grele”, spune NACU IURIE, polițist.

„Am decis să salvez o viață, două, nu știu. Eu în fiecare an donez, sincer, anul acesta nu a fost un impediment. Cel mai mare scop în viață este de a salva și ajuta persoanele. Donăm sânge pentru a salva o viață”, a spus OLGA GÂSCĂ, polițistă

„Am venit să donez fiindcă e un lucru nobil de a acorda un mic ajutor, celor care au nevoie într-adevăr. Celor care au nevoie de susținerea noastră într-adevăr, trebuie să ne susținem și să ne ajutăm unul pe altul”,  a povestit TATIANA PICALĂU, polițistă.

În acest an, Inspectoratul General de Poliție a decis să colecteze o tonă de sânge în toată țara.

„Astăzi, angajații IGP Bălți s-au alăturat la campania care a fost organizată de către conducerea IGP sub genericul  „Când inima cere, donăm o tonă de putere”. Angajații poliției au ca scop de a se apropia societatea civilă și îndemnăm oamenii care au sănătate și dorința de a dona sânge să o facă, pentru că acest gest mic, poate salva multe vieți omenești”, a declarat EUGENIA MOLCEANOV, ofițer de presă IP Bălți.

Anual, în ţara noastră au loc peste 80.000 de recoltări de sânge, pentru efectuarea a 130.000 de transfuzii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"