NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Polițiștii din Bălți au primit astăzi două unităţi „Dacia Duster”. În total, IGP a fost dotat cu 52 de mașini noi

Inspectoratul de Poliție Bălți a fost dotat cu două unităţi noi Dacia Duster. Maşinile sunt destinate îmbunătăţirii capacităţii poliţiei de reacţionare la apelurile de urgenţă venite din partea cetăţenilor. În total, astăzi, în dotarea Inspectoratului General de Poliţie au ajuns 52 unităţi de transport. Automobilele au fost echipate conform standardelor şi vor ajunge să circule pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În nordul țării au ajuns 15 mașini. Valoarea acestei achiziţii constituie aproximativ 20 milioane MDL.


Unităţile de transport au fost achiziţionate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliţiei”, implementat cu ajutorul Acordului de finanţare încheiat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană în cadrul Strategiei de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020. Unul dintre scopurile proiectului este completarea flotei de autospeciale ale Poliţiei.

În perioada implementării Programului de reformă a Poliției, pentru diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, la nivel de țară, au fost achiziționate în total 107 astfel de autospeciale.

Poliția menționează că până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate autospeciale pentru transportarea persoanelor deținute, pentru serviciile de investigare a infracțiunilor, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"