NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Polițiștii din Bălți, cu ochii pe căruțași și proprietarii de motocultoare

Căruțașii și proprietarii de motocultoare din satul Elizaveta, municipiul Bălți, au fost adunați de poliție. Nu pentru a-i sancționa, ci pentru a-i informa despre riscul la care se expun în trafic, dacă nu sunt echipați cu benzi și articole reflectorizante.


Ion Nichifor, este căruțaș cu experiență. Bărbatul spune că și-a echipat căruța cu catadioptri, pentru a nu crea risc de accidente rutiere.

 Eu de exemplu îmi aduc cu dânsa de pe deal îmi aduc ce pot.  Eu merg și prin oraș, pe unde vreau, am fost tractorist, șofer. Și deja din 2000 nu am mai lucrat pe tehnică, și am trecut la cal, a spus Ion Nichifor.

La rândul lor, și proprietarii de motocultoare și-au echipat corespunzător unitățile de transport.

Numaidecât, e normal. Au spus normal să nu servim la coarnele acestea, „la volan”. Să avem catadioprii din față și din spate, asta-i foarte bună treabă.
Da, după reguli circul.Eu ca șofer, respect toate regulile de circulație
Da, respectăm toate regulile de circulație. Care trebuiesc le respectăm

Șoferii de automobile susțin că motocultoarele și căruțele pot fi un adevărat pericol în trafic.

Sunt dintre cei care au idee de circulația rutieră, de regulament, dar sunt care nu au știut și nici nu vor ști nimic. Sunt multe, adică chiar eu am văzut cazuri în care mergi din urma lui și el nu are nici semnalizare, face la stânga, tu nu poți să știi că el face la stânga  Pur și simplu trebuie informați, fiecare circulă care cu căruța, fiecare cu ce are, dar pur și simplu trebuie informați și atât, nu e o problemă să circule.

Oamenii legii au venit cu un șir de recomandări despre modul de deplasare, capacitatea încărcăturii admisibile și echipamentul necesar în dotare pentru aceste unități de transport. Totodată, polițiștii au împărțit oamenilor veste reflectorizante.

S-a făcut cu scopul sporirii eficienței activității de profilaxie, anume direcția patrulare nord desfășoară campanii orientate către prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor moto și hipomobilelor. Angajații secției de patrulare din Bălți au organizat instruiri pentru căruțași și conducătorii moto. Totodată, cei vizați sunt atenționați să nu consume băuturi alcoolice înainte de a porni la drum, să-și echipeze transportul cu dispozitive de iluminare  și să poarte vestă reflectorizantă, a declarat VITALIE RÎBAC, Ofițer superior a secției de patrulare Bălți.

De la începutul anului, în nordul țării s-au produs 10 accidente rutiere cu implicarea hipomobilelor și a motocultoarelor. 4 persoane s-au ales cu mai multe traumatisme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"