NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pompierii au instalat detectoare de fum în mai multe localități

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon cu genericul “O casă protejată –o viață salvată”.  În aceste zile mai mulți oameni în etate invalizi, familii cu mulți copii au benefeciat de detectoare de fum.
Pompierii au vizitat localitatea Ciorescu și Goian din mun. Chișinău unde peste 30 de familii s-au ales cu instalații de detectare a fumului toxic emanat de la surse defecte de încălzire.
Angajații IGSU au vorbit cu oamenii și le-au explicat importanța respectării regulilor antiincendiare. Mai mult, pompierii au demonstrat eficacitatea detectoarelor în locuințe.
Detectoare de fum au fost instalate și în alte 79 gospodării particulare din raionele Rezina, Edineț, Dubăsari, Glodeni și Anenii Noi. Aici, pompierii au istruit peste 200 de persoane, vorbindu-le despre riscurile utilizării sobelor defecte, dar și despre importanța semnalizării instalațiilor în caz de emanare a monoxidului de carbon.
Salvatorii au îndemnat cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de încălzire, în special în timpul rece a anului. În cel mai scurt timp este preconizată montarea detectoarelor în alte 4 localități din raionele Edineț și Anenii Noi Campania “O casă protejată – o viață salvată” lansată de IGSU  în anul 2018 a reușit să salveze zeci de vieți omenești. Potrivit datelor Inspectoratului, cel puțin în cinci familii a fost evitat riscul producerii tragediilor odată cu declanșarea instalațiilor montate de pompieri.
De la lansarea programului, 4831 de familii din țara noastră au benefeciat de detectoare de fum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"