NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Povestea ,,Capra cu trei iezi” va fi difuzată pe Netflix la sfârșitul lunii martie

După ce a difuzat mai multe comedii de succes, platforma de streaming continuă seria filmelor românești cu un thriller de groază. Din 23 martie, telespectatorii Netflix pot urmări „Capra cu trei iezi”, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale. Adaptarea poveștii lui Ion Creangă este un horror psihologic, care dezvăluie latura întunecată a naturii umane, notează Adevărul.

Filmul a rulat și în cinematografele de peste Prut, unde a adunat aproximativ 30 000 de spectatori și a avut încasări de 560 000 de dolari.

Acțiunea se desfășoară în România rurală a secolului al XIX-lea. Izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică (Marius Bodochi). Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti, filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Regizorul Victor Canache a fost profund marcat în copiărie de povestea lui Ion Creangă. „Capra cu trei iezi” era basmul care îl îngrozea, și de câte ori îl asculta – vizualiza toată acțiunea.

Proiectul pe care și l-a pus în minte la 19 ani s-a materializat mai întâi într-un scurtmetraj în 2019, iar în 2022 a devenit lungmetraj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"