NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Prădați de propriul nepot. O familie din Edineț riscă să ajungă pe drumuri

Și-au găsit casa fără uși și, parțial, fără geamuri. Doi soți din satul Cepeleuți, raionul Edineț, ar fi fost jefuiți de propriul nepot. Cel puțin asta susțin Victor și Nadejda Ciobrîi, care și-au găsit locuința într-un hal fără de hal. În timp ce se aflau la un proces de judecată, casa a fost devastată și le-au fost furați aproape 300 de mii de lei. Soții spun că trăiesc cu frica-n sân și nu știu la ce să se mai aștepte de la nepotul lor.

 „Nu știm unde să ne mai adresăm, cine să ne mai asculte, bătem în toate ușile, le poliție, la televiziune, nimeni nu-mi răspunde

Soții Ciobrîi spun că nepotul, Valeriu Meșina, a profitat de încrederea lor și a trecut pe numele lui mai multă tehnică agricolă, care a fost achitată de ei. Marți, când se aflau la Curtea de Apel Bălți, unde nepotul nu s-a prezentat, au fost prădați.

 „Aproape de ora 17.00 am venit acasă, unde am depistat că ușile sunt scoase, geamurile scoase, mizerie în casă. Noi credem că a făcut-o nepotul, cu care suntem în conflict, spune Victor Ciobrîi, locuitor al satului Cepeleuți.

Familia spune că se aflau în relații bune cu nepotul, până când banii nu au stârnit discordia. Acum, rudele își caută dreptatea în două procese de judecată cu privire la un tractor, un sistem de irigare și casa, pe care nepotul vrea să li-o ia.

 „Noi am pierdut procesul de judecată și trebuia să-i întoarcem 250 de mii de lei pentru tractor, pe care noi l-am plătit, a mai adăugat bărbatul.

Acum, prin casă suflă vântul, chiar în prag de iarnă.

 „Numai noi știm cum am făcut cuibușorul acesta, poate nu am mâncat. La urmă cineva a venit, ne-a distrus totul în casă, ne-a luat banii din casă. De atâta timp ne chinuim prin judecată, Procuratura Edineț tace, spune Nadejda Ciobrîi, locuitoare s. Cepeleuți

Soții Ciobrîi susțin că au fost convinși de nepotul lor că dacă vor cumpăra tractorul pe numele lui, vor beneficia de un credit mai avantajos, iar actele pentru sistemul de irigare, acesta pur și simplu, le-ar fi falsificat.

 „Am scris pe el pentru că el are studii superioare și întrunește anumite condiții, despre care ne-a mințit, am fost mințiți din start

De la început mi-a spus, mi-a pus condiția: dacă îmi dai 5 mii de euro, eu îți întorc documental tehnica. Eu i-am spus: pentru ce să îți plătesc dacă eu am achitat trei ani, eu am facturile, au am plătit, declară Nadejda Ciobrîi.

Familia spune că nu are unde pleca și au pierdut toată încrederea în justiția din Republica Moldova.

 „Toate ușile și ferestrele sunt scoase, sunt duse, eu ce să fac? Eu mă tem să stau acasă. Unde să mă duc, că nu am unde mă duce? Ne-au tăiat curentul electric. Stăm un invalid de la Cernobîl, gradul II, eu tot sunt bolnavă, a mai adăugat femeia.

Avocatul soților ne-a declarat că aceștia riscă să rămână pe drumuri după ce instanța a decis ca locuința să treacă în proprietatea nepotului. Decizia a fost atactă.

Am încercat să obținem un comentariu de Valeriu Meșina, care locuiește în Chișinău. Acesta nu a fost de găsit la telefon. Am discutat cu avocatul lui. Inițial, acesta ne-a spus că este ocupat și să revenim mai târziu. Ulterior, avocatul nu a răspusns la apelurile jurnaliștilor.

Între timp, poliția a pornit o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari, în legătură cu locuința prădată a soților.

„Persoane necunoscute au pătruns în gospodăria situată în s. Cepeleuț r-l Edineț, de unde forțat au scos 4 uși din termopan, 7 unități de la geamurile din termopan, si sume bănești. Politia a pornit o cauza penala pentru furt în proporții deosebit de mari. La moment se întreprind toate măsurile necesare, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor pe caz, precum și a depistării făptuitorului”, a declarant la telefon ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov.

Potrivit poliției, prejudiciul total se cifrează la peste 350 de mii de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"