VIDEO | Prânzuri calde și pachete cu produse alimentare pentru mai mulți locuitori din Edineț. La intrările în oraș activează filtre

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În vreme de pandemie, mai mulți bătrâni și familii social vulnerabile din municipiul Edineț, beneficiază de prânzuri calde și pachete cu produse alimentare. Astfel, autoritățile locale, împreună cu câțiva agenți economici, dar și alți oameni cu suflet mare, susțin persoanele aflate în dificultate.

La ai săi 89 de ani, Maria Unilovschi se deplasează cu dificultate. Femeie este recunoscătoare pentru faptul că, în această perioadă grea pentru întreaga societate, este asigurată cu o masă caldă în fiecare zi.

Sunt foarte recunoscătoare. E greu de una singură. Mă doare puțin capul, am tensiunea mărită. Anterior, mă plimbam în parc, dar acum, am grijă să ies mai puțin. E greu să ascult ce se întâmplă, e strașnic. E strașnic faptul că oamenii nu respectă recomandările și se adună în grupuri, a spus Maria Unilovschi.

Iar această bătrână, recunoaște că, nu are aproape nimic de mâncare, iar ajutorul pe care îl primește este un adevărat colac de salvare pentru ea.

Am cereale, dar am nevoie de pâine, lapte. Soțul a murit de cancer și am rămas singură, s-a plâns pensionara.

Potrivit primarului orașului Edineț, Constantin Cojocari, de ajutor au beneficiat deja peste 200 de persoane, iar donatorii continuă să aducă celor nevoiași fructe, legume, cereale și alte produse alimentare de primă necesitate.

S-au alăturat mai mulți agenți economici. Fiecare ajută cu ce poate. Nu avem nevoie de bani, ci de produse alimentare. O parte din produse le ducem la restaurant, unde pregătim masa pentru 70 de cetățeni care stau la pat, iar o parte le oferim la pachet, a declarat Constantin Cojocari, primarul orașului Edineț

Primarul susține că răspunde la toate solicitările oamenilor. Pentru a reuși să ajungă la fiecare, Constantin Cojocari are în automobilul său zeci de pachete cu produse alimentare.

Tot timpul am la dispoziție astfel de pachete. La toți ducem și câte o sacoșă cu mere. În portbagaj am și măști. Unde mergem, fiecare primește mască, a adăugat primarul.

Autoritățile spun că întreprind toate măsurile pentru a proteja locuitorii de virus. Străzile sunt dezinfectate cu regularitate, iar la toate intrările în oraș activează filtre pentru a reduce numărul de autoturisme care circulă pe străzi.

Mască de protecție, mănuși, gel dezinfectant pentru mâini aveți în mașină?  E dificil. Fiind echipat cu mască și mănuși de protecție, îmi este cald.

Stăm acasă. E periculossă ieșu undeva, au spus șoferii.

Dacă în autoturism se află mai mult de două persoane, aceștia sunt obligați să poarte măști de protecție. Dacă transportul este de tranzit,  atunci acesta este redirecționat pe drumurile de ocolire, a spus un polițist.

În raionul Edineț au fost înregistrate 11 cazuri de infectare cu COVID-19. După decesul unui bărbat la Spitalul Raional Edineț, medicii care au intrat în contact cu victima, au fost plasați în carantină.

Medicii sunt în stare satisfăcătoare și se află sub supraveghere. Pentru acești pacienți sunt deschise două secții. În caz de necesitate mai avem paturi disponibile pentru toți pacienții, a declarat Anatloei Guțu, șeful Spitalului Raional Edineț.

Astăzi, în Republica Moldova au fost confrimate 118 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Numărul bolnavilor a ajuns la 1174.

 

 

leave a reply