NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Preoții din Glodeni pregătesc, cu binecuvântarea episcopului Marchel, o bombă atomică

„Mâine, poimâine, vom avea o bombă atomică și o facem aici, la Glodeni.” Așa explică episcopul de Bălți și Fălești Marchel, întâlnirea din această seară cu preoții din raionul Glodeni. Episcopul s-a arătat vădit deranjat de prezența presei.


Ați venit astăzi fără să fiți poftiți la biserică. – Voi știți ce am discutat noi astăzi? – Spuneți, asta vrem să aflăm. – Mâine, poimâne o să avem bomba atomică și o facem aici la noi, în Glodeni. Vă aranjează (așa răspuns – notă red.)?! – Nu, pentru că sunteți o față bisericească importantă în R.Moldova și influențați pozițiile oamenilor, și astfel de glume nu sunt relevante. – Băieți, voi de câte ori ați inversat spusele mele că eu în voi nu mai cred. – Cum putem să inversăm dacă suntem în live? – Păi da,  a declarat Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel.

Întrebat dacă va veni cu un îndemn către oameni în contextul turului doi al alegerilor prezidențiale, episcopul a spus că se va concentra la rugăciune.

Am luat o hotărâre noi între noi preoții. Absolut nu ne implicăm în alegeri. Absolut. Treaba noastră este rugăciunea. Îndemnăm pe tot poporului la rugăciune. Facă-se voia lui Dumnezeu, cu noi, cu toții.

Fețele bisericești care au discutat cu episcopul vreme de 30 de minute, spun că nu se implică în politică.

Rugăciune doamnă, rugăciune, post, cununie și rânduielile bisericești.

Nu am vorbit despre electorală, ce să mai discutăm, dacă totul e clar. Ce este clar? – Cine mai multe voturi a obținut, iaca ce e clar. 

Oamenii speră că această întâlnire a preoților cu episcopul Marchel, nu poartă o tentă politică.

Vine lume multă, e frumos. Cred în Dumnezeu și vin des.

Eu nu cred să fie implicați, Doamne ferește de așa ceva. Biserica e separată de stat, cred că fiecare își face datoria cu bun simț.

Amintim că, ieri, Igor Dodon a întreprins o vizită la Mitropolie, asta deși, neagă cu vehemență că folosește biserica în scopuri electorale.

În 2016 Marchel a făcut agitație electorală pentru Dodon lansând mesaje xenofobe în adresa Maiei Sandu. Ulterior, acesta i-a achitat liderei PAS despăgubiri morale în valoare de 20 de mii de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"