NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Preotul din raionul Glodeni, acuzat de pedofilie, arestat pentru 30 de zile. Pledează nevinovat

Preotul din nordul țării care ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani a primit 30 de zile de arest preventiv. Astăzi, acesta a fost adus în fața magistraților de la Judecătoria Glodeni. Ședința a avut loc cu ușile închise. Potrivit procurorilor, preotul nu-și recunoaște vina. Totul s-a întâmplat Duminică, chiar în casa preotului din satul Cuhnești după ce duhovnicul a petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el acasă, unde a uitat de cele sfinte.


„L-a luat în mașină și l-a adus aici, acasă. Și a încercat să facă ceva cu el. A claxonat o mașină la poartă, iar el îi spune: „Tu stai în casă, că mă duc eu”. Copilul, săracul, a fugit dezbrăcat, doar într-un maiou și a sărit gardul”, a povestit un localnic.

Acum, duhovnicul în vârstă de 39 de ani este acuzat de acţiuni violente cu caracter sexual săvârşite asupra unei persoane despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani.

„I-a fost înaintată învinuirea în temeiul articolului 172, alin. 3, litera  A, cod penal al RM. Persoana nu își recunoaște vina. În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei”, a declarat Sergiu Mititelu, Procuror șef al Procuraturii Glodeni.

Avocatul preotului a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Ieri, Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu care părintele bănuit a ținut mai multe slujbe, a fost deranjat de întrebările jurnaliștilor Nordnews și s-a dat drept o altă persoană, deși l-am sunat la numărul personal de telefon și chiar i-am recunoscut vocea.

Astăzi, Episcopul Marchel nu a mai răspuns la apelurile noastre. Tot ieri, fața bisericească a semnat un decret prin care egumenului David Roșca i s-a interzis să mai activeze în biserică până la investigarea și emiterea unei decizii definitive de către Judecata Eparhială.

„Pentru încălcarea Canonului nr.25 al Sf.Apostoli, precum și al Canonului nr.32 al Sf.Vasile cel Mare, egumenul David (Roșca) se lipsește, începînd cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de dreptul de a sluji cele sfinte. Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întîmplate, pentru a lua o hotărîre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se spune în decizia Eparhiei.

Pentru acțiunile sale, preotul riscă o pedepsesă cu închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă. Totodată, procurorii cercetează dacă purtătorul de sutană a mai fost implicat în astfel de cazuri precum au declart unii consăteni de-ai săi.

 

2 Comentarii
  1. С - Rupor С

    […] пишет nordnews.md, служитель церкви распивал алкоголь с […]

  2. sebo spune

    pedofilul violator poarta masca sanitara SI pe frunte? :)))))) ca sa nu il bata Dumnezeu, probabil…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"