NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Presa de la Tiraspol a publicat primele imagini cu atacul asupra clădirii MGB

Un canal de Telegram a publicat imaginile atacului cu lansatorul de grenade asupra sediului instituției de securitate de la Tiraspol. Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au acuzat Ucraina că ar sta în spatele incidentului, scrie NewsMaker.

Imaginile au apărut pentru prima oară pe canalul de Telegram „Kreposti”, care aparține postului de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” de la Tiraspol.  Ulterior, au fost publicate și de așa-numitul „Minister de Interne” al regiunii. În imagini apar presupușii autori ai atacului din 25 aprilie. „Necunoscuții au venit din direcția Grigoriopol, au traversat ilegal frontiera Ucrainei cu Transnistria. Mașina este un Ssang Yong gri cu numerele de înmatriculare: EL 387 RJ. În interior erau trei persoane, toți în negru, cu măști. Au fost trei focuri. Din lansatorul de grenade au tras în direcția celui de-al doilea etaj. Al treilea foc a fost cel mai puternic. Ora împușcăturilor: 17:44. Au avut nevoie de mai puțin de 20 de secunde”, au scris reprezentanții postului TV.

Amintim că în Transnistria au avut loc mai multe incidente de securitate în ultimele zile. Totul a început de la un atac asupra sediului instituției de securitate de la Tiraspol. În urma acestuia, au fost sparte geamurile clădirii vizate, dar și a blocurilor din apropiere. Liderul nerecunoscut al regiunii Vadim Krasnoselski a declarat că „urmele duc în Ucraina” și  a contrazis-o dur pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu,  potrivit căreia în spatele exploziilor ar sta „forțe din interiorul regiunii, interesate să destabilizeze situația”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"