NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Presa rusă: Raiderul nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon, întoarce Moldova în anii ‘90

O investigație jurnalistică dedicată biografiei furtunoase lui Veaceslav Platon, numit și raiderul nr. 1 din spațiul CSI, a fost publicată pe canalul de YouTube al agenției de jurnalism de investigație, The Facts. În filmul documentar este descris cum Platon, recent eliberat din penitenciar, se ocupă de atacurile raider asupra sistemului bancar și de asigurări din R.Moldova, scrie deschide.md

În filmul Înapoi în anii 90? Moldova, din nou sfâșiată de raideri se descrie cum acum câțiva ani Platon, prin atacuri de tip raider, a devenit principalul jucător pe piața bancară, scrie Rosbalt cu referire la „Krivoye Zerkalo”.

Potrivit realizatorilor, Platon a reușit în afaceri datorită șantajului și mituirii funcționarilor de rang înalt, procurorilor și judecătorilor. Aceleași metode el le aplică și astăzi, după ce a fost eliberat.

În investigație se menționează că datorită eforturilor procurorului general, Alexandr Stoianoglo, au fost clasate dosarele în privința a 15 judecători și executori judecătorești, implicați în „Laundromat”. Jurnaliștii precizează că acest lucru a fost posibil datorită lui Platon.

Potrivit sursei citate, după eliberare, Platon l-a șantajat pe Igor Dodon și s-a aflat în spatele atacurilor lansate împotriva Maiei Sandu, aleasă în funcția de președinte al R.Moldova în urma scrutinului din noiembrie.

Totodată, în documentar se anunță că Platon, cu ajutorul lui Stoianoglo, pregătește o lovitură care i-ar putea aduce un venit de 300 milioane de dolari. Scopul lui – companiile de asigurări și băncile comerciale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"