NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Președintele interimar al raionului Edineț, huiduit în prezența mai multor oficiali europeni și a Maiei Sandu

Președintele interimar al raionului Edineț, Ion Nistor, a fost huiduit, luni, în prezența mai multor oficiali europeni și a președintei Republicii Moldova. S-a întâmplat în timpul evenimentului de lansare a Proiectului Uniunii Europene privind aprovizionarea cu Apă a municipiului Edineț. În timp ce Ion Nistor vorbea de la tribună, un bărbat a strigat în gura mare că președintele interimar al raionului Edineț este un șoarece, care vrea să fure banii publici.

“Iată individul care a făcut proteste împotriva Maiei Sandu, poftim, stă acum cu foile în mână ca să citească, probabil, ceva. [..]Iată acest șoarece, interesant ce caută el aici? [..] El vrea să stea la Consiliul Raional ca în anul 2022, să fure banii în continuare pe care Maia Sandu îi atrage în țară.”  

Cel care s-a arătat deranjat de discursul lui Ion Nistor este Andrei Ghețu, eliberat din funcția de specialist principal tineret și sport în primăvara acestui an. Atunci, aparatul președintelui în frunte cu socialistul Nicolai Melnic, a colectat mai multe plângeri pe numele lui Andrei Ghețu. Motivul invocat au fost mai multe abateri de la disciplină.

,,Socialiștii ăștia de la noi de la conducere au adus doar dezastru, mai ales în consiliul raional. Având la mână specialiști buni în toate domeniile, președintele de raion i-a scos și i-a înlocuit cu piesele docile a lor. Piese docile care să le îndeplinească indicațiile. Adică scrie pe foaie că sunt atâția bani, s-a făcut atâta, dar până la urmă banii au rămas numai pe foaie și la ei în buzunar, dar activități zero. E ceva strașnic pentru raionul Edineț. Aici noi avem rezultate zero timp de doi ani de când la consiliul raional a venit acest Nistor cu Melnic. Sunt doi indivizi care nu au făcut nimic pentru raion”, a spus ANDREI GHEȚU, locuitor

Andrei Ghețu susține că cei care nu sunt servili socialiștilor sunt concediați. Bărbatul se arată revoltat de activitatea lui Ion Nistor pe care l-a mai numit escroc, acuzându-l de mai multe fărădelegi în adresa locuitorilor din Edineț.

,,El este un escroc de mare anvergură. La noi în Edineț au fost mințiți sute de oameni, mai ales aceste sate din apropiere precum Alexandreni, Cipiliuți, mai multe sate. I-au mințit, i-au luat cotele, punându-i să își pună semnătura. Oamenii bătrâni sărmanii nici nu știau pentru ce își pun semnătura. Au inclus acolo și cote, diferite. Escroc care nu are limite, înțelegeți? Acesta este un om care nu că ar trebui să ajungă la conducere, dar ar trebui să stea la dos”, a mai adăugat ANDREI GHEȚU, locuitor

Ion Nistor ne-a declarat la telefon că toate acuzațiile în adresa sa sunt doar o supărare personală a lui Andrei Ghețu.

,,Este o supărare personală. Sunt acuzat degeaba. Am avut revizie timp de trei săptămâni. A fost control de la Procuratura Generală, după care timp de două săptămâni am avut control la Consiliul Raional de la Centrul Național Anticorupție. Nu căutați ziua cea de ieri. Consiliul Raional nu poate să fure bani pentru că nu-i avem în sac. Toate transferurile care au fost făcute au fost făcute conform devizei de cheltuieli”, a spus ION NISTOR, președinte interimar al r. Edineț

Amintim că Ion Nistor a devenit președinte interimar al raionului Edineț, după ce Nicolai Melnic a degrevat din funcție pentru a candida la fotoliul de primar al orașului Cupcini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"