NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Președintele SUA, Joe Biden, de la tribuna ONU: „Lumea democratică trăiește în moldovenii care au obținut o victorie pentru forțele democrației”

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre Republica Moldova în cadrul celei de-a 76-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În primul său discurs în calitate de președinte al SUA, Biden a declarat că „lumea democratică trăiește în moldovenii care au obținut o victorie pentru forțele democrației”, relatează zdg.md.

„Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Ea trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, protestatari pentru pace (…) Ea trăiește în moldovenii care au obținut o victorie pentru forțele democrației și pentru mandatul de a lupta pentru a construi o economie mai incluzivă”, a spus Joe Biden.

Marți, 21 septembrie, are loc cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU.

Potrivit Președinției, în perioada 21-22 septembrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la New York, SUA. În cadrul vizitei, șefa statului va participa la Adunarea Generală a ONU. În cadrul vizitei, Maia Sandu va susține un discurs în plenul Adunării Generale a ONU, miercuri, 22 septembrie (ora estimativă – 13.00/20.00 ora Chișinăului).

Totodată, la New York, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"