NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Prima școală de parenting din Bălți. Părinții vor afla cum să-și educe copiii fără pedeapsă sau cum să-i motiveze să învețe

Cum vorbesc cu copilul meu? Cum cresc un copil fericit? Cum educăm fără pedeapsă? Cum să motivez elevul să învețe? Răspunsurile la aceste întrebări vor fi discutate în cadrul primei școli de parenting, care va fi deschisă în incinta Liceului Teoretic „Orizont” din Bălți.

„Liceul „Orizont” își propune să se axeze nu doar pe nevoile elevilor, dar și pe nevoile de instruire a părinților. Pentru că avem tot mai multe solicitări pentru lectorate, pentru părinți, ne-am gândit că la nivel de oraș nu există un program de parenting, care să-i ajute pe părinți să-și educe copiii cu blândețe, astfel încât aceștia să crească capabili de a se integra în societatea veșnic schimbătoare”, a declarat Mihaela Petrov, învățătoare la liceul „Orizont”.

Timp de o lună, părinții din Bălți sunt așteptați la sesiuni de dezvoltare personală și parenting.

„Programul de parenting va avea cinci sesiuni. Fiecare sesiune va răspunde la o întrebare. Pentru sâmbăta viitoare avem întrebarea „cum vorbesc cu copilul meu?” pentru ca acesta să mă audă și să mă înțeleagă. Este o sesiune despre comunicarea eficientă”, a adăugat învățătoarea.

„Se va face înscrierea printr-un formular care va fi plasat pe site-ul instituției. Îndemnăm părinții să ne urmărească site-ul pentru a se înregistra și îi așteptăm pe toți să participe la sesiuni, care vor fi foarte interesante, interactive și utile pentru părinți”, a anunțat Eugenia Dejmari, director adjunct pe educație.

Prima sesiune din cadrul școlii de parenting va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"