NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primărie ultramodernă în satul Răuțel din raionul Fălești

Satul Răuțel din raionul Fălești are o primărie ultramodernă. Clădirea veche și dărăpănată care până nu demult știrbea din imaginea satului, a ajuns să fie cartea de vizită a localității. Primarul de Răuțel, Tudor Istrati,  spune că a decis să aducă o schimbare în sat. Mai mult, noul sediu va fi nu doar primărie, dar și casă de cultură.

Aspectul nou al primăriei s-a dovedit a fi pe placul locuitorilor.

Arată bine clădirea, mergem pe calea cea dreaptă, să fie mai frumos în sat. Eu încă așa primării nu am văzut, mare, încăpătoare.

Foarte mulțumiți de tot ce se face pentru sat și pentru lume, pentru săteni.

Domnul primar e bravo, se străduie pentru cetățeni. Primăria e frumoasă.

Desigur că e mai bună, o frumusețe s-a făcut, va fi deja altfel. Și nouă ne pare bine că e frumos și primarul e bun, și de toate sunt în sat. Totul e bine.

Normal, primarul se străduie, lumină este, a da Dumnezeu și a mai face ceva.

Tudor Istrati spune că primăria era într-o stare deplorabilă. Împreună cu oamenii din sat a decis să opteze pentru un stil modern europen.

În ultimul an de mandat, în 2019 am pus în prim plan renovarea sediului primăriei. Când am venit într-un sat cu oameni gospodari și cu așa o primărie, vă spun sincer, chiar îmi era rușine când venea cineva și întreba unde este primăria. Ei nici nu o găseau. Acum la moment, când întreabă cineva unde este primăria, oamenii spun cu mândrie: „priviți cea mai frumoasă clădire de pe centru”, aceea e primăria, spune TUDOR ISTRATI, primarul s. Răuțel

Tudor Istrati spune că autoritățile raionale din Fălești refuză să facă investiții în satul Răuțel, așa că toate cheltuielile pentru reparația primăriei sunt suportate de bugetul local. Se întâmplă după ce locuitorii au cerut ca localitatea să intre în componența municipiului Bălți.

Deci în satul Răuțel nu s-a construit absolut nimic. De asta, în ultimul timp, noi într-adevăr dorim să ne unim cu Bălțiul. Asta nu numai eu, dar toți cetățenii doresc să se unească cu Bălțiul. Am făcut și toate actele, însă la o ședință a Consiliului de la Fălești am fost refuzați. E clar, pentru un raion să piardă o primărie ca cea din Răuțel este dureros, a adăugat TUDOR ISTRATI, primarul s. Răuțel

Odată cu reparația și extinderea sediului primăriei, Tudor Istrati a decis să mai soluționeze o problema, lipsa Casei de Cultură. Construcția unui sediu aparte, dar și întreținerea acestuia, ar costa prea scump, susține alesul local.

La noi nu este casă de cultură, ea a fost pornită și cere o finanțare mare. Nu cred că este avantajos să continuăm construcția. Am ajuns la concluzia că ar fi bine de construit la al doilea etaj o sală mare de festivități, mai povestit TUDOR ISTRATI, primarul s. Răuțel.

Lucrările de reconstrucție și reparația a sediului primăriei vor fi date în exploatare în luna martie 2021. Valoarea lucrărilor se cifrează la 3 milioane de lei.

3 Comentarii
  1. […] Жители Реуцел единогласно утверждают, что новое здание стало украшением их села, сообщает nordnews.md […]

  2. […] Satul Răuțel din raionul Fălești are o primărie ultramodernă. Clădirea veche și dărăpănată care până nu demult știrbea din imaginea satului, a ajuns să fie cartea de vizită a localității. Primarul de Răuțel, Tudor Istrati, spune că a decis să aducă o schimbare în sat. Mai mult, noul sediu va fi nu doar primărie, dar și casă de cultură, transmite nordnews.md. […]

  3. […] Satul Răuțel din raionul Fălești are o primărie ultramodernă. Clădirea veche și dărăpănată care până nu demult știrbea din imaginea satului, a ajuns să fie cartea de vizită a localității. Primarul de Răuțel, Tudor Istrati, spune că a decis să aducă o schimbare în sat. Mai mult, noul sediu va fi nu doar primărie, dar și casă de cultură, scrie nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata