NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primăriile din nordul R. Moldova pot aplica la programul național „Satul European”. Care sunt bugetele limită pentru proiecte

Primăriile din nordul Republicii Moldova pot accesa fonduri pentru a-și dezvolta localitățile în cadrul programului „Satul European”. Agenția de Dezvoltare Regională Nord a prezentat astăzi care sunt prioritățile acestui program. Proiectele nu pot fi mai mari de 10 milioane de lei și trebuie realizate în 12 luni. Acestea pot fi depuse până pe 20 aprilie.


În acest sens avem patru obiective specifice: dezvoltarea durabilă a localităților, asigurarea accesului sporit la servicii publice calitative, creșterea accesului populației la infrastructura socială, dar și creșterea gradului de absorbție asistenței externe prin cofinanțarea proiectelor finanțate din resurse externe și implementate de către autoritățile publice locale”, a declarat Maria Prisacari, Director ADR Nord.

În acest an, bugetul programului de proiecte pentru dezvoltarea locală este de 470 de milioane de lei. Alte 300 de milioane de lei din cadrul Programului au fost alocate proiectelor de dezvoltare regională.

Obiectivul acestui program lansat este identificarea unor inițiative cu potențial de dezvoltare locală în Republica Moldova și asigurarea dezvoltării durabile a localităților. În acest concurs pot participa toate autoritățile publice locale de nivelul întâi”, a adăugat Maria Prisacari, Director ADR Nord.

Primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. Pot fi propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale sau de eficiență energetică.

Odată cu lansarea oficială a acestui concurs, autoritățile locale au început să ne contacteze telefonic, să solicite informații cu privire la acest concurs. Respectiv, noi am organizat un grafic de informare și instruire în regiune care va avea loc atât săptămâna curentă, cât și săptămâna viitoare”, a spus Ala Cucu, Șefa monitorizoare și evaluare ADR Nord.

Programul va funcționa în baza unui concurs deschis.

1 Comentariu
  1. Ion spune

    Bine ar fi sa fie controlate primariile dupa ce iau bani!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"