NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarul de Bălți a mers cu flori la Ambasada Federației Ruse la Chișinău, dar recunoaște că nu Ucraina a pornit războiul

A lăsat treburile primăriei și a mers la „ambasada statului agresor”, deși nu o data a declarat că este și el ucrainean, iar municipiul pe care îl administrează găzduiește sute de refugiați. Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin a fost astăzi la o recepție organizată de Ambasada Federației Ruse la Chișinău cu ocazia zilei naționale a statului rus.


Întrebat de jurnaliștii NordNews, de ce a luat o asemenea decizie, primarul a declarat la telefon că a fost într-o vizită de lucru.

„Vă explic, eu merg la toate ambasadele cu care avem relații de parteneriat, unde avem proiecte comune. Voi merge la ambasada Georgiei, săptămâna viitoare, apoi la ambasada Israelului. Anterior am fost la Ambasada Americii.

Repet, eu pledez pentu pace. Știți că afacerea mea din Ucraina a avut cel mai mult de suferit. Știți că baza mea de odihnă a fost distrusă. Ce rol au aici relațiile diplomatice și războiul?”.

Grigorișin nu a venit cu mâinile goale, ci cu un buchet de trandafiri galbeni.

„Am oferit flori soției ambasadorului, care a fost la ziua orașului nostru. A fost și soția ambasadorului, așa că i-am dat flori. Nu le-am oferit ambasadei, ci unei femei.

Nu cred că asta înseamnă că susțin agresiunile. Eu doar nu fac diferență între oameni, indiferent de naționalitate și limba vorbită.”

Totuși, primarul nu a ezitat să spună că Rusia a pornit războiul.

„Rusia a pornit războiul. Aceasta este părerea mea.”

La recepția de la Ambasada Federației Ruse a mers și un grup de deputați socialiști și comuniști, care a părăsit ședința Parlamentului, în timp ce majoritatea parlamentară dezbătea subiecte legate de rectificările la bugetul de stat pentru anul 2023 și executarea bugetului public pentru anul 2022. Printre cei observați la eveniment de jurnaliștii Deschide se numără reprezentanții PSRM, PCRM, Partidului „ȘOR”, Partidului „Renaștere”, precum și ai „Congresului Civic”.

Sursa foto: deschide.md

Dar, să revenim la Nicolai Grigorișin. Nu este pentru prima oară când edilul de Bălți acordă o atenție sporită reprezentanților Rusiei. Pe 25 ianuarie, primarul a avut o întâlnire cu reprezentanții Rossotrundnicestva în R. Moldova, fapt cu care s-a lăudat pe pagina sa de facebook.

Sursa foto: primăria mun. Bălți

 

În schimb, despre întâlnirea sa anterioară cu primarul de Iași, la care a fost semnat un Acord de cooperare avantajos pentru municipiul Bălți, edilul nu a scris niciun cuvânt.

Amintim că, pe 3 februarie curent,  Nicolai Grigorișin, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că la alegerile locale din toamnă va fi susținut de Partidul Schimbării, o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova cu viziuni pro-europene, al cărui lider este Ștefan Gligor.

Citește și: VIDEO | Nicolai Grigorișin vrea să rămână în fotoliul de primar. Va candida din partea Partidului Schimbării

ВИДЕО | С «Нашей» в «Партию перемен»: бельцкие советники заявили о вступлении в новую фракцию

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"