NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarul de Bălți, internat în spital. Autoritățile locale țin în secret numărul angajaților infectați

În lipsa lui Nicolai Grigorișin, primăria de Bălți nu este la fel de transparentă. Autoritățile țin în secret numărul persoanelor infectate cu Coronavirus, motivând că sunt informații care conțin date cu caracter personal. Potrivit unor surse avizate din cadrul primăriei, mai mult de jumătate din angajați sunt infectați cu COVID-19, asta deși 75% din personal a fost imunizat. În prezent, Nicolai Grigorișin este internat la spital după ce a fost confirmat pozitiv la COVID. Primarul interimar, Ghenadie Șmulschi, a fost zgârcit în declarații pentru presă.

– Bună ziua, domnule Șmulschi, se poate câteva cuvinte pentru presă?

– Nu se poate.

– Noi încă ieri am solicitat.

– Perfect, solicitați mai departe.

– Deci, refuzați să discutați cu presa, da?

– V-am invitat? Avem o întâlnire astăzi?

Nici șefa Serviciului Sănătate Publică Bălți, Feodora Rodiucova, nu a fost mai deschisă cu presa. Aceasta ne-a declarat că numărul persoanelor infectate este o informație confidențială.

 – Avem nevoie de informația pe primărie, numărul celor vaccinați. Noi nu cerem nume, prenume, date personale, dar câte persoane sunt bolnave și câți sunt vaccinați. 

– Ce ține de primărie, informațiile sunt confidențiale, precum la orice întreprindere.

– Nu este o întreprindere privată.

– Tinere, am spus, coborâți la etajul trei și solicitați informația de la viceprimar.

După ce am solicitat implicarea lui Nicolai Grigorișin, Feodora Radiucova a revenit cu un apel, fără a ne oferi însă mai multe informații.

„Numărul angajaților vaccinați este de aproape 75%. Numărul celor bolnavi nu este mai mic sau mai mare decât la celelalte întreprinderi din Bălți”, ne-a declarat la telefon Feodora Rodiucova.

Și angajații Centrului de Sănătate Publică Bălți au refuzat să ne spună câți angajați ai primăriei sunt infectați cu COVID-19. Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Nicolai Grigorișin a fost diagnosticat pozitiv la Coronavirus.

După ce municipiul Bălți a revenit la Cod Roșu de alertă epidemiologică, accesul în primărie este limitat, iar angajații primesc solicitările online sau la telefon. În primărie activează aproape 250 de angajați.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"