NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarul de Bălți și consilieri municipali au adus bucurie în casele persoanelor cu deficiențe de vedere și de auz

Primarul de Bălți, împreună cu 20 de consilieri municipali, și-au donat salariile pentru o acțiune de caritate. 365 de pachete alimentare au fost oferite persoanelor cu deficiențe de vedere și de auz. Aceștia au primit câte o păscuță, ulei și alte produse pentru a pregăti masa de sărbătoare.

„Ne-au oferit un set de cadouri de Paști. Nu știm ce e acolo, dar, doar o sticlă de ulei acum înseamnă mult. Mulțumesc mult tuturor. Mulțumesc primarului nostru, că și-a adus aminte de noi. Se întâmplă rar”, spune Natalia Hvorostova, o persoană slabvăzătoare.

„Eu am o fetiță invalid de gradul întâi de la naștere. Mulțumim Domnului primar că a avut grijă de noi și de fetiță. Fiți sănătoși! Un Paște fericit! Pace!”

„Ne-au oferită, iatați-vă aici, și o păscuță, și ulei, și niște carne de pui”, povestesc oamenii.

„Sunt fericită să-l aud pe Grigorișin pe teritoriul nostru. Ne-a făcut o mare plăcere. Și îi suntem recunoscători pentru acest pachet de alimente”, susține Natalia Curbanova, o persoană nevăzătoare.

„O mare bucurie, pentru că vine sărbătoarea noastră”, spune o altă femeie.

Inițiativa aparține primarului de Bălți, Nicolai Grigorișin, care a donat mai mult decât salariul său de primar. Ideea a fost susținută de 20 de consilieri din partea fracțiunii „Partidul Nostru”, care au decis să-și doneze indemnizația de 3100 de lei pentru ședința de ieri a consiliului municipal Bălți.

„De asemenea, m-am adresat la directoarea „Floarea Soarelui”, ea a alocat câte 5 litri de ulei. Acest sentiment că în ajun de Paști toți oamenii trebuie, probabil, să se bucure, pe masă trebuie să fie totul. De aceea eu am ales această listă de produse de care e nevoie pentru o masă festivă. Sunt convins că ei, de Paști, ca toți creștinii vor simți că de ei își amintesc, de ei au grijă și ei sunt alături de noi”, declară Nicolai Grigorișin, primarul de Bălți.

„A fost o inițiativă foarte frumoasă din partea Domnului Grigorișin. Consilierii din fracțiunea majoritară am venit în susținerea domnului primar și cu forțele noastre, ale tuturor, am făcut acest act de caritate”, susține Svetlana Bînzari, consilieră municipală.

„Vreau să mulțumesc colegei mele, Daniela Motruc, care a participat foarte activ la organizarea acestui eveniment. Aceste persoane au fost lipsite întrucâtva de atenția statului, de aceea ne străduim să fim aproape de ei. Cu dragoste și cu sufletul deschis pentru cei mai triști ca noi”, spune Cristina Craevscaia, consilieră municipală.

„Asociația Nevăzătorilor din municipiul Bălți” este unica organizație din oraș care ajută persoanele cu deficiențe de vedere.

„La evidență avem 176 de persoane. Toate persoanele sunt de grad sever, accentuat și mediu. Contribuim la cât de cât ameliorarea persoanelor cu dizabilități, la susținerea lor morală și, totodată, cu ajutoare umanitare. E un ajutor foarte binevenit, mai ales acum, înainte de sărbătorile de Paști”, spune Maria Belevanțev, președinta „Asociației Nevăzătorilor din municipiul Bălți”.

Astăzi nu au fost lipsiți de atenție nici cei de la „Asociația Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Nord”. Aproape 150 de persoane au primit cadouri de Paști.

„Mi se rupe inima și simt că trebuie să vă dăm mai mult, decât putem astăzi. A fost luată decizia de a achiziționa pachete alimentare, păscuțe, ulei pentru slabvăzători, pentru voi și pentru veteranii celui de-al II-lea Război Mondial”, spune primarul oamenilor.

Asociația are în gestiune 12 raioane din nordul țării. Cele mai multe persoane cu deficiențe de auz sunt în Bălți.

„La momentul de față avem 147 de persoane conform listei. Noi prestăm servicii de interpretare a limbajului mimico-gestual. Astăzi am primit un ajutor enorm, foarte mare. Și e pentru prima dată, când un primar din Bălți ne-a vizitat. Persoanele sunt foarte mulțumite, după cum puteți vedea, au o dispoziție bună. De astăzi a început o sărbătoare de Paști pentru ei”, spune Aliona Rusnac, președinta „Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Nord”.

„Vă mulțumesc frumos, din tot sufletul!”, transmite o femeie prin semne.

„Pace! Sănătate!”, răspunde Nicolai Grigorișin, tot prin limbajul semnelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"