NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarul de Sângerei s-a ales cu o amendă de 25 mii lei. Edilul acuză conducerea raionului de răfuiala politică

Tărăboiul din Sângerei nu mai contenește. De data aceasta, polițiștii au venit la primărie pentru a-l invita pe edil la secția de poliție pentru a-i face dosar contravențional. Se întâmplă după ce acesta a participat la o slujbă religioasă, „păstrând distanța socială”, așa cum afirmă primarul. Covaliov îi învinuiește de cele ce i se întâmplă pe președintele și comisarul raionului, calificând acțiunile lor drept răzbunare pentru intenția sa de a institui carantina în Sângerei, informează deschide.md


 

S-a întâmplat pe 27 martie. I-am rugat pe doi preoți să se roage pentru noi, mai ales în condițiile acestei pandemii. Având în vedere că enoriașii nu pot participa la slujbe, am rugat-o pe o doamnă, funcționară de la Primărie, să meargă cu mine și să filmeze, să transmitem live. Eram afară, la intrarea în oraș, nu în lăcaș. Suntem un popor credincios, oamenii așteaptă de acasă rugăciunea. Distanța dintre noi, puteți vedea și pe facebook, a fost mare. Chiar și așa, cu o zi înainte, când domnul Chicu anunța că interzice aflarea grupurilor mai mari de 3 persoane, eu nu am privit știrile, iar o decizie oficială noi nu primisem la acea oră. Eu am mult de lucru la primărie și nu reușesc să văd toate știrile (…) La scurt timp, viceprimarul, care se întorcea dintr-o altă localitate, văzându-ne acolo, s-a oprit și dumnealui. Vă dați seama, doamna respectivă era cu telefonul, făcea live, deci, era la o distanță mare de noi. Nici măcar nu eram într-un grup


Deși totul s-a întâmplat cu aproape 2 săptămâni în urmă, oamenii legii au venit abia acum să-l anunțe oficial că i se va face un proces contravențional.

Mie, viceprimarului și doamnei de la Primărie. Vreau să vă întreb un lucru. Chiar și neștiind încă despre acea hotărâre a CSE despre grupuri de 3 persoane, având în vedere că eram noi 3 acolo, cum ne pot amenda? Noi nici nu am încălcat, oameni buni!”, se întreabă Covaliov.

Edilul a mai declarat că aceste acțiuni nu sunt decât niște răfuieli din partea președintelui și comisarului raionului.

Chiar atunci, când am cerut să se instituie carantina în oraș, iar ei au anulat-o, am cerut demisia președintelui Comisiei Situației Excepționale din raion, care e și președintele raionului. Ei au greșit. Eu, care am dat jurământul de medic, nu pot să permit ca oamenii să se infecteze așa. Am luat măsuri în oraș. Lor nu le-a plăcut acest lucru. Sincer vă spun, sunt niște acțiuni criminale, dacă vreți. Nu ne-au dat voie să instituim carantină. Se răzbună pentru că am luat măsuri drastice în prevenirea răspândirii virusului. Cât pot să mai facă presiuni asupra mea? Ei nici nu-și dau seama: cu cât mai mult mă atacă, cu atât sunt mai puternic”, s-a revoltat primarul de Sângerei.

De asemenea, acesta ne-a mai spus că, în pofida situației epidemiologice din R.Moldova, mulți cetățeni au ieșit pe străzile orașului, iar de echipaje de poliție, care să-i informeze despre riscuri, nici pomină.
Arcadie Covaliov a ținut să reitereze că, deși blamat și acuzat, a fost primul care a dispus închiderea pieței din localitate, pentru a preveni răspândirea virusului.
Amintim că edilul de Sângerei a încercat de două ori să instituie carantina în oraș. Autoritățile raionale i-au anulat decizia, iar ulterior, și premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că asemenea decizii se iau de autoritățile centrale, iar în Sângerei nu ar exista motive de aplicare a unei asemenea măsuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"