NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarul orașului Sîngerei a luat la rost polițiștii de patrulare: „Stați prin tufari și amendați oamenii”

Primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, a luat la rost doi polițiști de patrulare care monitorizau traficul rutier pe o stradă din oraș. Alesul local s-a arătat deranjat de atitudinea oamenilor legii și de felul în care își desfășoară aceștia activitatea. Într-un live pe pagina sa de facebook, Arcadie Covaliov a reproșat agenților de patrulare că stau la pândă de șoferi doar pentru a aplica amenzi, dar nu pentru a asigura buna circulație. 

„Dumnevoastră încălcați legea. Stați la pândă. Nu trebuie să stați ascunși. Ați scos radarul și haideți să vă penalizez. În Europa, polițiștii se văd, ei monitorizează șoferii și stopează doar atunci când încalcă legea. Toți șoferii din Sîngerei se plâng că stați prin tufari, îi trageți pe dreapta neargumentat”, a declarat Arcadie Covaliov.

Primarul spune că a decis să filmeze modul în care lucrează polițiștii, după ce mai mulți șoferi i s-au plâns că agenții de patrulare nu ar acționa conform legii.

„Nu se vede nimic prin părți. Nu aveți farurile conectate. De ce nu se vede girofarul? Nu faceți de râs noua guvernare. M-am adresat superiorilor, dar fără succes. Asta nu este profilaxie. Vrem o reacție din partea instituțiilor competente. Mă adreses doamnei ministru, să se autosesizeze și să verifice ce se întâmplă”. 

Înregistrarea video a stârnit un val de comentarii:

„Din pacate, corupția la noi e ca la ea acasă….Stau ascunși pentru că așa mai fac un ban extra…. Să fim serioși, că și poliția e de vină în unele cazuri la noi în md…”.
„Ei acolo mereu stau… și opresc fără motiv… peste hotare dacă nu încalci, nu te oprește poliția ani la rând…
M-au oprit fără motiv…..după lege, dacă mergi regulamenta , nu au dreptul sa te oprească….”.
„Și lingă cimitir e la fel ,se ascund după colț, între tufari. Normal ar fi să stea lângă fântâna cimitirului, să se vadă din ambele sensuri. Ei se ascund sub copaci și apar din senin în fața mașinilor,” au scris șoferii.

 

La rândul lor, cei doi polițiști de patrulare au declarat primarului că muncesc cinstit și că nu văd o problemă în modul în care au staționat.

„Dumneavoastră ne citiți lecții?”, a întrebat un polițist.

„Da, pentru că sunt primarul orașului Sîngerei”, a răspuns Arcadie Covaliov.

1 Comentariu
  1. Constantin spune

    Bravo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata