NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Primarului de Bălți i s-a dat pe gust demolarea construcțiilor ilegale din oraș

Demolarea construcțiilor ilegale s-a dovedit pe placul primarului de Bălți, care s-a apucat serios de capul agenților economici. De această dată, Renato Usatîi vrea să facă una cu pământul un edifiu construit chiar pe trotuar. Până a pune din nou mâna pe baros, primarul a dat răgaz proprietarului să-și demoleze construcția în termen de o săptămână.


Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Urbanistic în toamna anului trecut, construcția urma să aibă o lungime de șase metri. Agentul economic nu a respectat prevederile proiectului și și-a extins construcția până la 8,3 metri, chiar pe trotuar.
Acesta este obiectul pe care trebuia să-l construiască. Iar trotuarul pe care noi acum ne aflăm, trebuia să rămână neatins, cu ieșire la Bulevardul Mihai Eminescu. Conform planului, agentul economic trebuia să amenajeze trotuarul și teritoriul adiacent, a declarat Usatîi.
Renato Usatîi spune că va demola personal construcția, dacă agentul economic nu se va conforma.
Timp de șapte zile va fi demolată jumătate din această construcție, chiar de agentul economic. În cazul în care aceștia refuză, eu am la dispoziție 7 zile ca să mă învăț să mănuiesc calitativ buldozerul, ca să nu ating și altceva, a adăugat primarul.
Arhitectul primăriei, Ivan Macovschi, spune că a solicitat ajutorul Guvernului, pentru a pune capăt construcțiilor ilegale în oraș.
Noi am pregătit o adresare către Guvern de a rezolva situația dată și de a ne da împuterniciri, să avem dreptul să efectuăm controale la fața locului, să putem face prescripții, să putem aplica alte articole, nu doar cel de constatare a construcțiilor neautorizate, dar și constatarea devierilor de la documentația de proiect, a menționat arhitectul.
Muncitorii de pe șantier susțin că edificiul corespunde sută la sută proiectului.
Construim după proiect, avem șef de șantier, facem totul după proiect.
Cum a fost priectul, așa am construit. Noi nu avem nimic cu asta. Mie mi-a dat foaia, eu am construit după proiect, au spus muncitorii.
În timp ce unii locatari se arată deranjați de construcția de pe trotuar, alții, nu văd în aceasta o problemă.
Probabil, au convenit cu cineva. Cum se poate așa?
Dacă au bani, las să facă. Vor ocoli, vor face alt drum și gata, au spus locuitorii din preajmă.
Am încercat să obținem o reacție de la proprietara construcției, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.
Amintim că, săptămâna trecută, edilul a luat barosul în mână și a demolat o anexă de la parterul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Potrivit alesului local, construcția samavolnică știrbea din imaginea Naționalului Bălțean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"