NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Produc delicii din lactate deja de 50 de ani. Angajații unei fabrici din Rîșcani s-au ales cu premii bănești

Fabrica de Brânzeturi din Râşcani „Lactis”, una dintre cele mai vechi întreprinderi de producere şi comercializare a laptelui, a sărbătorit 50 de ani de activitate. Aici muncesc aproape 270 de angajați, grație cărora pe mesele noastre ajung produse lactate de calitate. Aceștia au primit diplome și premii bănești.

Fabrica produce un sortiment bogat de caşcavaluri, chefir, smântână, frişcă, unt și brânză proaspătă.

„Pe lângă cașcavaluri noi producem unt, produse lactate acide, producem brânză proaspătă de vacă și brânzeturi topite, afumate”, susține Liliana Toderiță, șefa de producție.

„Ne aflăm în secția de unt, unde zilnic, producem 3,5 tone de unt, în monolit, bloc – aproximativ o tonă și 2,5 tone de unt este ambalat în pungi, pachete, de 200-250 de grame”, spune Eduard Toderiță, director de producție.

Pentru a avea acces la sursele de materie primă calitativă, fabrica a deschis circa 90 de puncte de colectare a laptelui în mai multe sate din țară. În curând, produsele lactate din Rîșcani ar urma să ajungă și în Uniunea Europeană. S.A „Lactis” este în așteptarea unui certificat în acest sens.

„La întreprinderea lucrează aproape 270 de muncitori. Produsele de aici sunt cunoscute în toată republica. Noi alocăm anual în buget 15-16 milioane de lei”, afirmă Gheorghe Angheluța, director SA „Lactis”.

Zinaida Berlida muncește la fabrică de mai bine de jumătate de secol. Femeia spune că niciodată nu s-a gândit să-și caute o altă slujbă.

„Lucrez la fabrica de brânzeturi din anul 1969. Lucrez în același loc, în laborator, alt lucru nu am schimbat”, spune Zinaida Berliba, laborantă.

Fabrica din Rîșcani este atractivă și pentru tinerii specialiști. David Șveț lucrează aici de un an și jumătate. Tânărul planifică să-și construiască cariera profesională în cadrul întreprinderii.

„În fiecare zi primim laptele, facem analiza. Verificăm la antibiotice, aciditate, grăsimi, densitate. Colegii m-au întâmpinat bine. Cred că voi lucra aici, îmi voi construi o carieră”, spune David Șveț, laborant.

Pe parcursul anilor, compania „Lactis” s-a bucurat de numeroase premii, medalii şi diplome.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"