NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Promisiunile Nataliei Gavrilița, făcute la Edineț și Soroca

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a promis că anume ea va inaugura stația de epurare din Soroca. Declarația a fost făcută în cadrul vizitei sale în nordul țării. Tot ea a va inaugura și porțiunea de drum de pe R14, care le dă mari bătăi de cap șoferilor.

„Voi deschide chiar eu stația de epurare de la Soroca și voi inaugura porțiunea de drum pe R14. În această lună voi merge cu aprobarea ratificării acordului cu Banca Mondială pentru construcția stației de epurare. Negocierile cu BNM au fost încheiate în decembrie și vom putea merge cu procedurile în Guvern și după asta în Parlament”, a declarat Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a vorbit și despre cele 46 de proiecte de dezvoltare regională, care vor fi implementate în următorii trei ani, cu o valoare estimativă de 1,5 mlrd de lei.

„Componenta de dezvoltare regională a Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală va merge pentru aceste proiecte. În același timp, suntem în proces de elaborare a proiectului pentru aplicarea și finanțarea proiectelor pentru dezvoltare locală la nivel de primării. Guvernul, așa cum a promis, nu împarte banii în mod politic. Iată că prin acest fond de dezvoltare regională și locală, care în 2022 este de 800 de milioane de lei, vom orienta banii spre proiecte concrete în localități, cu documentație tehnică”, a adăugat prim-ministra.

Primarii care s-au întâlnit astăzi cu Natalia Gavrilița spun că așteaptă investiții în localități, pentru a implementa mai multe proiecte de infrastructură.

„Văd că doamna cunoaște problemele noastre și are și soluții. Sunt mulțumit de discuția de astăzi și sper în soluționarea problemelor noastre cu ajutorul investițiilor europene. Cele mai stringente probleme sunt ca la toți, lipsa apeductului intern, lipsa sistemului de canalizare și avem nevoie de drumuri asfaltate”, a spus Oleg Rozimovschi, primarul satului Dărcăuți, Soroca.

De dimineață, Natalia Gavrilița a fost și la Edineț, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale și raionale.

„Mai multe întrebări, mai multe răspunsuri. Soluții sunt, dar pentru asta trebuie de dat din coate, de muncit”, a declarat Nicolae Melnic, președintele raionului Edineț.

Prim-ministra a fost și la noul laborator din Edineț care își va începe activitatea din data de 24 ianuarie. Acolo, locuitorii raioanelor Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni vor avea acces la un laborator performant pentru realizarea testelor PCR.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"