NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Promit marea și sarea. Ce spun candidații la funcția de primar al orașului Cupcini

În orașul Cupcini din raionul Edineț, promisiunile electorale curg gârlă. Unii dintre candidații care aspiră la funcția de primar al localității promit marea și sarea, doar pentru a obține câte mai multe voturi pe data de 21 noiembrie. În timp ce unii se angajează să repare străzile și să lupte cu narcomania, alții își propun renovarea sistemului de aprovizionare și canalizare din localitate.


Ludmila Magu este a treia în buletinele de vot. Activează mai bine de 20 de ani în cadrul primăriei Cupcini, iar acum se vrea primar.

„A rezolva ceva în timpul de față, cu bugetul primăriei, este mai puțin adevărat (posibil – notă red.) deoarece, recunosc, numai prin atragerea investițiilor putem să rezolvăm problemele care stau în fața noastră. Cea mai mare problemă este apa și canalizarea. Încă din luna iunie am început câte ceva să facem. Chiar ieri am primit prima parte a proiectului tehnic”, a declarat Ludmila Magu, candidat independent.

Boris Urzică, candidatul înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate, spune că oamenii s-au săturat să fie conduși de hoți și minciunoși, iar orașul Cupcini merită apă de calitate, drumuri reparate și condiții bune de trai.

„Vom moderniza apeductul existent și-l vom extinde în așa fel, ca apa și canalizarea să ajungă la fiecare locuitor din orașul Cupcini. Aceasta nu este o promisiune electorală și goală, este un proiect pe care-l vom realiza în cazul în care cupcinenii îmi vor acorda susținere. Dacă soluționăm problemele de infrastructură, vom avea și deschiderea din partea investitorilor”, a spus Boris Urzică, candidat PAS.

Iar Ghennadie Russu crede că doar el este capabil să rezolve problemele localității.

„Cele mai dureroase probleme, la noi în oraș, după cum am menționat, este apa și canalizarea. O altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm numaidecât este că noi ne pierdem tineretul. După statistică, în ultimii 10 ani, 32 de oameni au murit din cauza narcomaniei. Evident, vorbim și despre infrastructura și serviciile sociale, ajutoare materiale”, a menționat Ghennadi Russu, candidat independent.

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Nicolai Melnic, nu a fost de găsit pentru a ne spune care este programul său electoral.

Locuitorii orașului Cupcini spun că au obosit de promisiuni electorale. Aceștia vor un primar onest, care se va ține de cuvânt.

„Ivan Andrei Ostaficiuc s-a străduit și vrem mai departe unul care să se străduie ca el.  Să facă drumurile, copiii să aibă unde să se joace. Să fie un om gospodar, să se străduie pentru orășelul nostru.”

„Să fie responsabil, să aibă grijă de cetățeni și de tot ce ține de orașul Cupcini. Un primar, consider că ține cont de tot. La moment, drumurile la noi sunt în construcție, este la noi o problemă cu apă, dar este în proces de rezolvare.”

„În primul rând apa. Asta pentru că eu sunt mamă a doi copii mici și de scăldat în așa apă, este imposibil. Cu drogurile prin oraș să se calmeze.”

„Să aibă grijă de oameni. Să lucreze pentru oameni, să fie condiții bune de trai și de lucru ca copii să rămână în țară.”

„Fără doar și poate, să fie deștept și gospodar. Dacă omul e gospodar în casă, atunci și la primărie va fi un om de “dobă”, om bun.”

„Este domnul Urzică, numai el poate să facă ceva în Cupcini. Ceilalți trei sunt pensionari. Ghena Russu, Ludmila Magu, Melnic – ei toți sunt pensionari. El ( Nicolai Melnic – notă red.) leapădă o funcție în Edineț de 20 și ceva de mii de lei și vine la 6-8 mii la primăria Cupcini. La ce vine aici? Treuca-i mare aici?”

La urnele de vot din Cupcini sunt așteptați peste 7 000 de alegători. În cursa electorală s-au înscris: Nicolai Melnic, candidatul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Boris Urzică, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și doi candidați independenți:Ludmila Magu și Ghennadi Russu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata