NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Protest, concert și dansuri în fața Judecătoriei Bălți. Marina Tauber a fost huiduită

Protest, concert și dansuri au fost organizate în fața Judecătoriei Bălți. Marina Tauber a rămas uimită de numărul mare de oameni care s-au adunat să o susțină. Mai mult, prezența unor interpreți din Chișinău ar fi pentru ea o surpriză.

„Eu nu pot să vă spun pentru că nu m-am ocupat de organizare. S-a ocupat echipa dumneavoastră de piar? Eu nu cunosc. Am venit, totul deja era. Eu mă bucur, sunt plăcut surprinsă”.

Unii au huiduit-o pe Marina Tauber, dar și pe liderul partidului politic „ȘOR”, pe care i-a acuzat de hoție.

„Un hoț va câștiga. Hoț! Hoț! Hoț. Au furat de la pensionari. Au furat de la toți. El e hoț și ea împreună cu el. Hoț!”.

Oamenii spun că și-au ales deja primarul și nu sunt de acord cu decizia Comisiei Electorale Centrale privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți.

„Știu că a hrănit lumea, dar toate partidele au hrănit lumea”.

„Că a luat acolo niște bani, dar ea nu i-a luat pentru dânsa. Și ce dacă a hrănit pe cineva? Ea și pe mine poate să mă hrănească”.

„Ea nu este de vină. Judecătoria va decide dacă este vinovată, dar eu cred că ea nu este vinovată cu nimic, lumea o alege”.

„Noi vrem dreptate în primul rând și suntem pentru adevăr, dar adevărul este doar la Marina Tauber”, au spus oamenii.

Marina Tauber spune că ea este primarul bălțenilor, indiferent de decizia Comisiei Electorale Centrale.

„Nici Pavel Postică, nici CEC, nici  SIS, nici alte organe, nu pot alege primarul în locul oamenilor și noi, acum, aici, apărăm alegerea voastră, viitorul vostru, viitorul copiiilor și nepoților voștri”, a declarat Marina Tauber.

Fosta deputată Arina Spătaru a declarat că pentru excluderea Marinei Tauber din cursa electorală există suficiente probe.

„Eu cred că probe sunt suficiente. Din informația pe care o dețin, din ședința publică a CEC-ului am înțeles că s-au discutat nu doar aceste prânzuri nedeclarate, dar dacă o luăm la puricat, aici este vorba și de contracte cu presa care au fost făcute mai înainte de a fi înregistrat contul electoral și cheltuielile pe transportare. Atunci când se va apuca lumea mai intensiv ar identifica mai multe cheltuieli”, a declarat Arina Spătaru.

Amintim că CEC a decis anularea înregistrării canidatei Marinei Tauber din cursa electorală din cauza unor încălcări la capitolul finanțare. Tauber este acuzată că a cheltuit bani pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală. Toate materialele probatorii au fost transmise Judecătoriei din Bălți, unde astăzi se examinează cazul.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata