NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Protest, dar nu pentru toți. Unii transportatori din Bălți au ieșit la muncă

Șoferii mai multor rute interurbane din Bălți nu au ieșit astăzi la muncă în semn de protest față de decizia din 15 februarie a CNESP, de a limita numărul de pasageri în vehicule la 50% din capacitate. Deși decizia a fost suspendată până la 28 februarie, șoferii au rămas nemulțumiți. Ei se tem că autoritățile ar putea să revină la restricții, fapt ce le va provoca și mai multe pierderi. Totuși, unii transportatori au ieșit la muncă la indicația patronilor.


Șoferii sunt indignați de ultima decizie a autorităţilor, care îi obligă să nu transporte mai mulţi pasageri decât jumătate din capacitatea mijloacelor de transport. Aceștia spun că rămân fără surse de venit și vor fi nevoiți să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune.

„Dacă ei îmi vor pune vreo amendă, nu văd altceva decât să-mi iau hainele și să plec din R. Moldova. Astăzi am ieșit pentru că așa a hotărât conducerea, dar dacă astăzi nimic nu se va hotărî, vom sista și noi activitatea.  Conducerea firmei noastre ne-a spus să lucrăm până la primul protocol, după ne vom opri și noi. A căzut enorm numărul pasagerilor. Să luăm ruta mea, cândva lucra autobuz mare, după pandemie am pus rută mică, iar din această cauză eu n-am nici un câștig.”

„ În sezonul curent practic nu avem pasageri, oamenii nu au de lucru. Se întâmplă să transportăm câte 2-3 persoane la prânz cu un autobuz atât de mare. Desigur, acest lucru nu este convenabil nici pentru proprietar, nu pentru noi, pentru că nu are de unde să ne plătească. Motorina timp de o săptămâna s-a scumpit cu 1 leu. Toate acestea sunt (înseamnă) pierderi. Vom protesta pentru că este imposibil să activăm. Nu știu de ce noi astăzi n-am protestat, pentru că toți protestază, nu este corect, trebuie să protestăm cu toții, să spunel lucrurilor pe nume.”

„Susținem oamenii, ei au venit la lucru de dimineață și trebuie să-i ducem acasă. Îi susținem și lucrăm chiar dacă înregistrăm pierderi.”

„Dacă nu ne vor permite să transportăm în regim obișnuit noi nu vom ieși la muncă pentru că înregistrăm pierderi.”

„Ne este foarte dificil. Dacă sincer, mă gândesc să plec din țară pentru că aici nu am sorți de izbândă. Eu nu pot să-mi întrețin mașina, nu mai vorbim despre înregistrarea vreunui câștig, dar am acasă familie și copii”, au spus șoferii.

Protestul șoferilor a perturbat circulația la Fălești, unde transportul public nu a circulat deloc. Iar în capitală, protestul transportatorilor a stârnit un adevărat haos. Oamenii nu au avut cu ce se deplasa la serviciu sau școală după ce mai multe rute municipale nu au ieșit astăzi pe linie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"