NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Proteste eșuate la summitul de la Bulboaca. Declarațiile Anei Revenco

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, anunță că forțele de ordine au împiedicat organizarea unor proteste pe fundalul summitului de la Bulboaca.

„Au fost tentative de destabilizare, de a arăta printr-un alt unghi ce se întâmplă la Bulboaca. Noi am acționat. Toate tentativele au fost descurajate. Au fost mici grupuri care au încercat să-și demonstreze public opinia lor cu privire la ce se întâmplă astăzi la summit, care sunt obiectivele acestui mare eveniment.”

Ministra a evitat să ofere mai multe detalii, dar a dat asigurări că persoanele vinovate vor fi trase la răspundere.

„Dacă s-au comis încălcări ale legislației, cazurile vor fi documentate.”

Menționăm că, NATO monitorizează spațiul aerian al Republicii Moldova în timp ce aproape 50 de lideri europeni participă la Summitul Comunităților Politice Europene.

Avioanele NATO AWACS, echipate cu un sistem de avertizare şi control aerian, vor supraveghea cerul Republicii Moldova până vineri, a precizat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat. Aceste aeronave vor opera însă din spațiul aerian al aliaților și vor zbura la o altitudine de aproximativ zece kilometri. „Avioanele NATO AWACS pot detecta alte aeronave, rachete şi drone la sute de kilometri distanţă, ceea ce le transformă într-o importantă capacitate de avertizare timpurie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, care a punctat că Republica Moldova este un partener apropiat și de lungă durată al Alianței.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"