NordNews
Avem ce spune

VIDEO | PSRM acaparează Consiliul Raional Rîșcani

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vrea să obțină mai multe funcții în Consiliul Raional Rîșcani, în timp ce coaliția la nivel local PSRM-ACUM s-a rupt. Cel puțin asta declară consilierii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) dar și cei din Partidul Democrat din Moldova (PDM). Aleșii locali susțin că socialiștii au decis să restructureze chiar și organigrama Consiliul Raional, pentru a pune mana pe fotolii.


 În prezent, în cadrul Consiliului Raional Rîșcani, majoritatea este deținută de PSRM și PAS, care au la activ 17 aleși locali.
Președintele Organizației Teritoriale a Platformei Demnitate și Adevăr, Zinaida Cebanaș afirmă că toate proiectele propuse de consilierii din opoziție sunt trecute cu vederea sau într-un final nu sunt votate.

Nu se dorește să se lucreze transparent. Ducem lipsă de dialog, de o conlucrare sănătoasă. Suntem marginalizați, iar în momentul în care încercăm să dăm întrebări la subiectele unde nu suntem deacord, ni se opresc inițiativele și proiectele propuse de noi. Suntem intimidați.

Și consilierii Partidului Democrat cred că cei de la PSRM lucrează în detrimentul societății. Mai mult, socialiștii ar intenționa să de-a afară mai mulți specialiști din administrația publică locală.

Aceștia au început cu restructurarea organigramei din Consiliul Raional care vine în detrimentul activităților la nivel de raion, cu scopul de a elibera din funcție mai multe persoane. Ei și-au dorit ca prin intermediul consilierilor raionali acești cetățeni să dispară din Consiliu, chiar dacă sunt buni specialiști, care au activat în jur de 20-40 ani și au o experiență vastă în domeniul administrației publice.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor au refuzat să comenteze acuzațiile colegilor din alte partide.

Fără întrebări. Hai, la revedere, o zi bună.

În același timp, cei de la PAS, susțin inițiativele socialiștilor și afirmă că nimeni nu va fi concediat. Totuși, unii specialiști se vor alege cu funcții noi.

Din păcate, Platforma DA care a fost cu noi în BLOC, și-a schimbat brusc viziunea politică, au rupt relația cu partidul PAS și a format “o alianță” cu Partidul Democrat. Noi ne-am dorit să lucrăm în armonie și să rezolvăm problemele la timp. În acest sens am și propus schimbarea organigramei, dar asta nu înseamnă că acești oameni vor rămâne fără serviciu sau vor fi eliberați.

Consiliul Raional Rîșcani Nnumără 33 de consilieri, printre care: 14 consilieri PSRM, 8 – de la PD, 3 de la PAS și 2 de la PPDA.
Pentru întreținerea aparatului președintelui Consiliului Raional, pentru anul 2020 au fost alocați peste cinci milioane, iar pentru structurile din cadrul consiliului – 18,6 milioane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"