NordNews
Avem ce spune

VIDEO | PSRM nu-i pușcărie. Garda Tânără din Bălți a protestat pentru „ȘOR”

Și socialiștii au păreri împărțite atunci când vorbim despre protestele antiguvernamentale, organizate de Mișcarea Națională Pentru Popor. Dacă unii au decis să stea departe de ele, alții au mers ieri în centrul capitalei pentru a cere facturi achitate integral de Guvern. Printre ei, și persoane care fac parte din garda tânără a Partidului Socialiștilor din Bălți. Asta deși, formațiunea politică declara anterior că nu se vor alătura protestelor organizate de Partidul „ȘOR”.

„- Vedem cum au fost majorate tarifele la serviciile comunale, din păcate.

– Dar de ce au fost majorate?

– Nu vă pot răspunde, m-ați prins nepregătit”, a declarat tânărul.

Echipa NordNews l-a recunosc pe unul dintre protestatari. Este vorba despre Vladislav Băț, membrul organizației de tineret a Partidului Socialiștilor din Bălți. Anterior, acesta a fost observat la mai multe evenimente alături de deputații Alexandr Nesterovschi și Vlad Bătrîncea. Vladislav Băț a fost cel care l-a întâmpinat cu pâine și sare pe Dodon în cadrul unei vizite la Bălți, în vara anului 2021.

„- Dumneavoastră acum pe cine mergeți să susțineți? Partidul „ȘOR”, Mișcarea pentru Popor sau pe Gheorghe Cavcaliuc?

-Merg să mă susțin pe mine însumi.

-Dar la îndemnul cui dumneavoastră ați ieșit?

– La îndemnul celor care au aceiași părere”, a spus Vladislav Băț, activist.

Deputatul Alexandr Nesterovschi a confirmat сă reprezentanții „Gărzii Tinere” din Bălți participă la protestele antiguvernamentale de la Chișinău.

„Partidul Socialiștilor oficial nu a participat la acest protest. Cred că mai devreme sau târziu toate partidele de opoziție, indiferent de denumire, vor protesta împreună, la un ultim protest. Cunosc că unii membri de partid au participat la protest, este punctul lor personal de vedere. Partidul nu este o închisoare, nu le putem interzice să facă ceea ce ei vor. Personal cunosc cinci oameni care au mers, i-am văzut și în reportaje, inclusiv și cel realizat de voi.  Cunosc că ei și anterior au mers (la proteste – n.r.)”, a declarat Alexandr Nesterovschi, deputat PSRM.

Mai mult, deputatul socialist salută protestele anti-guvernamentale de la Chișinău, indiferent de cine sunt organizate și spune că nu le poate interzice tinerilor să-și exprime punctul de vedere.

„N-a fost chiar convenit cu noi, ei n-au venit să ne ceară permisiunea. Noi am aflat post-factum, prima dată când ei au mers noi am aflat deja după asta. Și atunci am avut două variante: sau alungăm oamenii din partid sau hotărâm că acesta este punctul lor de vedere. Nu avem nimic contra dacă ei participă la aceste mitinguri organizate de diferite mișcări politice, inclusiv de Mișcarea Pentru Popor”, a conchis Alexandr Nesterovschi, deputat PSRM.

Amintim că, ieri, 19 februarie, la Chișinău a avut loc un protest anti-guvernamental, organizat de fugarii penali Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc. Aceștia cer Guvernului într-o formă ultimativă să plătească facturile populației la gaz, căldură și electricitate pentru lunile de iarnă, în termen de șapte zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"