NordNews
Avem ce spune

VIDEO // Putin trimite Garda Națională în Belarus

Camioane militare din cadrul Gărzii Naționale a Federației Ruse, considerate armata personală a lui Vladimir Putin, au fost filmate în timp ce se îndreaptă spre Belarus. Persoanele care au înregistrat imagini cu camioanele și microbuzele afirmă că în interiorul lor erau bărbați în uniforme negre fără însemne, transmite The Insider.

Echipa Conflict Intelligence Team a verificat informația și a primit confirmare că locul în care au fost filmată coloana Gărzii Naționale este o intersecție a unor drumuri naționale din Smolensk, care se află la 83 km de hotarul cu Belarus.


Amintim că preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, aflat în dificultate în urma unei masive mişcări de contestare post-electorală, a respins sâmbătă orice mediere externă între el şi opoziţie şi a susţinut că omologul său rus Vladimir Putin l-a asigurat cu privire la un ajutor al Rusiei pentru securitatea Belarusului.

Сегодня под Питером в сторону Луги (и белорусской границы соответственно) были замечены колонны грузовиков без номеров и обозначений. А это прислал коллега уже из-под Смоленска. Он видел, что внутри люди в черной форме без опознавательных знаков в сторону РБ.

Garda Națională a Federației Ruse sau Rosgvardia ( rusă : Федеральная служба войск национальной гвардии Российской Федерации. Trupele Federal Național Serviciul Grăniceri al Federației Ruse ) este forța militară internă a guvernului rus, care cuprinde o agenție independentă care raportează direct președintele rus în cadrul competențelor sale în calitate de Comandant Suprem-șef și președinte al Consiliului de Securitate . Garda Națională este separată de forțele armate ruse. Organul executiv federal a fost înființat în 2016 printr-o lege semnată de președintele Vladimir Putin. Misiunea sa declarată este să asigure frontierele, să se ocupe de controlul armelor, să combată terorismul, crima organizată, să protejeze ordinea publică și să păzească facilități importante ale statului.

Sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata