NordNews
Avem ce spune

VIDEO | R. Moldova a transmis cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE

Prim –  ministra R. Moldova Natalia Gavrilița a transmis astăzi  ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks  ce-a de-a doua parte a chestionarului Comisiei Europene privind aderare la Uniunea Europeană.

Am adus cele șapte volume completate ale cele de-a doua părți a chestionarului și în acest moment cei mai fericiți sunt toți cei care de săptămânp trăiesc cu o singură sarcină pe agendă. Le mulțumesc tuturor funcționarilor, angajaților pentru solidaritate”, a declarat Natalia Gavriliță în cadrul ceremoniei de inaugurare a sediului nou al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

De menționat că, la data de 22 aprilie, Republica Moldova a înmânat oficial Uniunii Europene primul chestionar completat, după depunerea cererii de intenție de aderare la UE.

Amintim că, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost semnată de președintele țării Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și de premierul Natalia Gavrilița în data de 3 martie.

S-a întâmplat după ce Ucraina și Georgia au transmis Bruxelles-ului cereri similare. Ulterior, la data de 11 aprilie, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a recepționat din partea Comisiei Europene chestionarul în baza căruia urmează să fie stabilit gradul de pregătire a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"