NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Rachetele rusești n-au tihnă. Bălțiul, din nou blocat

Rachetele rusești au băgat din nou R. Moldova în beznă. Din cauza atacurilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina, în majoritatea localităților din republică s-a stins lumina. S-a întâmplat și în mun. Bălți, unde circulația transportului public a fost paralizată pentru câteva ore, iar oamenii au fost nevoiți să ajungă la destinații pe jos.

,,Eu merg pe jos de la BAM, este normal acest lucru? Noi nu mergem spre bine. Pur și simplu e strașnic. Oamenii mergeau spre bine. E groaznic ceea ce se întâmplă, cine știe.

,,Ea la mine stă singură acasă, eu îmi fac griji, fiica mea este bolnavă.  Merg încetișor, am inima bolnavă.

,,Ieși acum de la lucru și nu este transport, nu avem cu ce ajunge la destinație. La lucru au deconectat lumina, credeam că doar acolo, dar de fapt, e în tot orașul. Sigur, sunt niște incomodități mari.

,,Este foarte greu. Mă duc  după copil la școală pe jos”, s-au plâns locuitorii orașului.

Aceste mămici au fost nevoite să stea în ploaie cu micuții mai mult de o oră la una din stațiile din oraș.

,,Copilul plânge, noi nu putem să facem nimic. Iată așa își dă ,,stăruința” guvernarea.

,,Copilul plânge, plouă, nu este transport. Nu e deloc nimic bine. Vedeți și singuri. Nici taxi nu putem comanda, nu sunt mașini libere. L-am sunat pe vecinul meu, a spus că în 10 min vine. Dacă nu ar fi venit vecinul, trebuia să stăm mult mai mult și să mergem pe jos pe acest timp”, au spus ele.

Unii bălțeni au acuzat primăria de generarea acestor incomodități.  În opinia lor conducerea orașului trebuia să pună la punct un orar special pentru a evita astfel de situații.

,,Groaznic, eu merg pe jos de pe cartierul 6. Toată lumea stă. Toată lumea așteaptă. Ce părere am? Părere nu chiar bună. Nu e corect asta.  Ei trebuie să premediteze acest lucru. Dacă s-a întâmplat să ofere transporturi suplimentare. Să aducă niște autocare, dacă nu este electricitate.

,,Ce părere am? Sigur că negativă. Rău că nu lucrează, dar trebuie să înțelegem că nu-i energie electrică”, au mai comunicat bălțenii.

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, aflată într-o vizită de lucru la Edineț a venit cu o reacție la deconectările de energie de pe întreg teritoriul republicii.

,,Este o mare nedreptate. Iată că, agresorul încearcă din răsputeri să afecteze viața tuturor cetățenilor din Ucraina, ne afectează și pe noi. Am activat mecanismul UE pentru situații excepționale, noi avem la majoritatea instituțiilor care au nevoie de aceste generatoare aceste capacități.  Riscurile sunt mari, deocamdată evaluarea noastră este că aceste deconectări vor fi periodice”, a declarat premierul.

În urma atacurilor cu rachete rusești asupra orașelor din Ucraina, au fost avariate blocurile energetice a atamocentralei din sudul țării vecine. În consecință liniile electrice care asigură transportul de electricitate  pentru R. Moldova   s-au deconectat automat. O asemenea situație a avut loc și pe 15 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"