NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Rampă de acces inutilă la Spitalul Clinic Municipal Bălți

Persoanele cu nevoi speciale, care vin să se trateze la Spitatul municipal din Bălți, se simt de multe ori umilite. Asta pentru că, deși a fost instalată o rampă destinată special accesului lor în instituție, ea este, nu se știe din ce cauză, blocată de grilaj de fier. Oamenii sunt nemulțumiți de incompetența autorităților și le cer socoteală.
 
Oamenii cu dizabilități, care vin să facă examene sau tratamente medicale, spun că  le vine greu să ajungă în instituție, pentru că rampa instalată este o adevărată bătaie de joc și,  de fiecare dată,sunt nevoiți să apeleze la ajutorul altor persoane.
 
“Aceasta e foarte rau, din cauza că nu poate să treacă omul în cărucior sau, de exemplu, puteți să vă uitati și dumneavoastră că nu-i posibil sa depăsești scările. Eu cred că trebuie să se ia niște măsuri concrete, să să deschidă trecerea aceasta, sau,în general, să se scoată gardul acesta.”
 
„Încă de coborât, mai coborâm, dar de urcat, ne este foarte greu, e imposibil. Noi,pur și simplu, urgent trebuia să plecăm la policlinică și pentru o urgență nu dovedești să interprinzi ceva.”
 
„Eu cred că în privința acestor oameni trebuie să se procedeze omenește, ca oamenii cu dizabilități, asa ca mine, să poată urca liniștiți,  trebuie să fie o balustradă, să se soluționeze această problemă, pentru ca femeile însărcinate și oamenii cu nevoi sociale să poată să se deplaseze. Să se facă ordine aici.”
Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități garantează posibilitatea participării lor în toate domeniile vieţii fără discriminare, la un nivel identic cu ceilalţi membri ai societăţii, având ca bază respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"