NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Renato Usatîi a convins proprietarul UNIC din Bălți să nu alunge comercianții în stradă

Cei 250 de comercianți care închiriază spații în centrul UNIC din Bălți au câștigat încă șase luni de activitate. Autoritățile locale au ajuns la un consens cu proprietarul magazinului, care anunțase agenții economici să elibereze încăperile în termen de două luni.

După discuția lui Renato Usatîi cu proprietarul centrului comercial, acesta a mers la întâmpinarea comercianților. La rugămintea lui Renato Usatîi, plata pentru chirie nu se mărește, prețul rămâne același. Voi veți rămâne aici să lucrați aici, cum ne-ați rugat, până pe 31 decembrie 2021”, a declarat Nicolai Grigorișin, viceprimar or. Bălți

În această vară, centrul comercial urma să intre în reparație, asta deși contractele de chirie sunt valabile până la sfârșitul anului curent. De frică că vor rămâne cu marfa nevândută, comercianții au organizat câteva proteste.

Am fost informați la sfârșitul lunii mai, că până la începutul lunii august trebuie să eliberăm centrul comercial. E vorba de câteva sute de agenți economici, pentru care este greu de găsit un spațiu comercial în așa timp scurt”, spune Valeriu Tăbîrță, comerciant.

Vestea i-a speriat pe comercianți, aceștia fiind nevoiți să-și vând marfa la jumătate de preț.

Este ireal, uitați-vă ce reduceri. Vindem marfa cu jumătate de preț. Din cauză că la mine buticul este mic, eu nu am unde să mă duc. Asta înseamnă că eu rămân fără lucru, până se reconstruiește ceva. Măcar jumătate de an. Mulțumim și lui Usatîi și lui Grigorișin, pentru că nu ne-au părăsit”, a adăugat Silvia Caminscaia, comerciant

Vânzătorii speră că până la sfârșitul anului își vor recupera investițiile.

„Noi suntem foarte mulțumiți. Nu avem cuvinte. Suntem super mulțumiți. Noi aveam marfa comandată, ce era să facem cu ea, nu știu. Bani avem împrumutați și credite avem. Vara trebuie să lucrăm pentru toamnă și iarnă.”

„Evident că suntem mulțumiți. Decizia a venit ca un almagan peste noi. În două luni ca să lăsăm toată activitatea este imposibil. Și nici nu este așa cum ne-am plănuit. Am comandat din timp marfă, avem stocuri care trebuiesc lichidate.”

În prezent, în centrul comercial UNIC activează peste 250 de persoane.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata