NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Renato Usatîi: „Dodon a tipărit mai bine de 2 milioane de ziare care nu au fost trecute în raportul Comisiei Electorale Centrale”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi va depune mâine o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care va solicita instituției electorale excluderea din cursă a candidatului independent, susținut public de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Astăzi, toți cetățenii din R. Moldova au fost martorii la cele întâmplate la întreprinderea de stat, Tipografia „Univerul”. Ați văzut cum sute de mii de ziare au fost tipărite la „Universul”, deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”. Motivul invocat de socialiști este că s-ar fi stricat mașina, iar din această cauză, au decis să tipărească aceste ziare la „Universul”. Este un fals grosolan, iar în acest sens, vă prezint probe. Am aici un ziar printat la tipografia „Universul” de către „Partidul Nostru”. Acest ziar a fost tipărit în anul 2016. De ce mereu mi-am printat ziarele anume la „Universul”? Răspunsul este o probă că Dodon și staff-ul său mint. Am aici și două gazete printate de  Igor Dodon în acest an. Știti ce lucru comun au aceste trei gazete? Toate sunt printate pe foaie offset. […] Tipografia „Universul” este unica din Moldova care tipărește ziare pe hârtie mai scumpă și calitativă în cantități industriale. Așa că socialiștii mint când spun că acele ziare erau printate la „Tipar Grup”. […] Dodon a tipărit mai bine de 2 milioane de ziare care nu au fost trecute în raportul Comisiei Electorale Centrale.

În acest sens, articolul 75 din Codul Electoral prevede: anularea înregistrării se aplică la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul alegerilor locale – şi la solicitarea consiliului electoral de circumscripţie, prin hotărîre judecătorească definitivă care constată folosirea de către concurentul electoral a fondurilor financiare şi materiale nedeclarate sau depăşirea cheltuielilor peste plafonul mijloacelor din fondul electoral.

Totodată, edilul de Bălți a făcut un apel către Procuratura Generală.

Rog în mod de urgență pornirea cauzei penale pe faptele evenimentelor de astăzi, legate de editarea ziarelor electorale în susținerea candidatului Igor Dodon. Rog ca urmărirea penală să fie efectuată de către reprezentații Procuraturii Generale, și nu al Ministerului Afacerilor Interne, care sunt dependenți și implicați în campania electorală și apără interesele lui Igor Dodon.

Mai mult, Usatîi spune că ministrul de Interne, Pavel Voicu pregătește pe ascuns destabilizarea situației din țară, în noaptea de duminică spre luni.

Sub pretextul că oamenii vor sărbători Victoria, el pregătește proteste ca cetățenii să se bată între ei. Este un lucru foarte urât și inadmisibil pentru Republica Moldova. Trebuie să scăpăm de această dictatură coruptă, criminală, semi-curcănească și semi-Dodonească.

 Amintim că astăzi, activistul civic Vlad Bilețchi și deputații PAS, Igor Grosu și Oazu Nantoi au depistat la tipografia „Universul” un tiraj mare de ziare electorale pentru candidatul Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"