NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Renato Usatîi: Dodon, ești ucigașul veteranilor?

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a criticat dur gestul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a vizitat, azi, doi veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din oraș. Într-un live pe pagina sa de facebook, edilul a făcut aluzie că, șeful statului este bolnav mintal, odată ce a decis să viziteze veteranii de 96 de ani, neechipat.

Imaginile de la întâlniri au fost publicate pe rețele de socializare chiar de șeful statului. Dodon a mers în ospeție la veterani imediat după ce a avut o vizită de lucru la Spitalul Raional Fălești, unde sunt tratați pacienți infectați cu COVID-19.

Urmăriți discursului lui Usatîi de la minutul 13.00.

Noi nu ne vizităm părinții pentru a nu-i pune în pericol. Cum să nu-l numesc pacient, dacă el se află la 50 de centimetri distanță de un erou? Dodon, ești ucigașul veteranilor? Ce ai vrut să demonstrezi? El are doar mănuși, deși trebuia să fie echipat ca un cosmonaut. Orașul Fălești este un focar de COVID-19. Cum este posibil să vii de la Fălești la veterani, fără mască? Cum să nu-l numești oleacă pacient?, a declarat Renato Usatîi.

Pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a scris că a felicitat veteranii cu prilejul Zilei Victoriei:

Am felicitat veteranii cu prilejul Zilei Victoriei, exprimîndu-mi recunoștința și imensul respect pentru bărbăția și curajul de care au dat dovadă în anii de război. În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, am înmînat celor doi veterani cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii, a scris Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"