NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Retrospectiva Nicoletei Pînzaru pentru 2021

Salutare, eu sunt Nicolle Pînzaru și sunt reporter nordnews.md timp de 4 luni. Să-mi fi spus cineva la începutul anului 2021 că o fac parte din echipa acestui portal de știri, nu îl credeam în nici un fel. Venirea mea în această echipă a fost una spontană, dar absolut memorabilă pentru cariera mea de reporter. Din septembrie până la finalul lunii decembrie am văzut multe, dar obiectivul esențial al muncii mele aici a fost în primul rând…să chem primarii de la nord…la COVOR.

,,Dvs aveți apă potabilă în casă? –Da! –Din apeductul vechi sau nou pentru că este o diferență. –Din cel care a fost.” (secvență din emisiunea Primarul la Covor, Sîngerei)

,,Dvs la cine în ospeție? – Noi la voi! –Dar cu ce ocazie? Spuneți-mi mie, ce știi tu că a furat primarul? În acești doi ani mi-am luat și mașină și garaj, femeia mea tot e cu aur”. (secvență din emisiunea Primarul la Covor, Fălești)

,,Lasă-i să vină, lasă-i să vină, de ce mă loviți? De ce mă loviți? …  portalul de știri nordnews.md indiferent cu sau fără primar, cu sau fără autoritatea publică locală va lucra și va informa corect” (secvență din emisiunea Primarul la Covor, Pelinia)

Tot în aceste patru luni, am trăit alături de protagoniștii reportajelor mele drame în care binele până la urmă, s-a lăsat a fi învins. Până în ziua de astăzi, Poliția nu ar fi identificat cauzele care ar fi adus la împușcarea bărbatului din Briceni, iar drama mamei sale a fost urmărită de mai mult de 1 milion de oameni.

,,L-am găsit ucis săracul, în măicuță cum era și în sportivi și desculță, puiul mamei și scumpul mamei. 026 MUSCA 0132 Vaniușa e ucis, când m-am dus l-am găsit tot încărcat de sânge, în măicuță”, a spus mama bărbatului decedat.

,,Bărbatul a ieșit pe prag la 9 seara fiind chemat de către o persoană necunoscută, care a tras în el, cadavrul a fost depistat în următoarea dimineață de către un consătean”, a spus Nicoleta Pînzaru, reporter nordnews.md

Am reușit să găsim văduva de doar 17 ani, a cărui soț, un tânăr de 18 ani a fost lovit mortal în timpul nopții de către un tren în Tîrnova. Tinerii urmau să se căsătorească peste o lună, iar Alina Caminschii a rămas însărcinată în luna a șasea.

,,El s-a dus după țigări …… După asta m-am pornit spre cale ferată.  și când am văzut că s-a oprit trenul, am întrebat de ce s-a oprit, cu ce ocazie? Și când m-am apropiat de tren, am văzut că deja el era acolo”, a spus Alina Caminschii, văduvă.

,,…avea grijă de vaci, le ducea la el, le hrănea, le primea…ce să facem dacă așa s-a întâmplat”, a spus socrul decedatului.

Tot în acest an, am fost primii jurnaliști care au reflectat arestul judecătorului Alexandru Gheorghieș, învinuit de îmbogățire ilicită și corupție în masă.

,,Domnule judecător cum credeți cine stă în spatele închiderii dvs? – CSM – ce o să faceți mai departe? – O să contest”, a spus judecătorul

Am descoperit oameni pentru care invaliditatea nu reprezintă un impediment pentru realizarea viselor. Vorbim despre Marin și Maria Andronache, cuplul care împarte același scaun cu rotile, și care a reușit să întemeieze o familie cu doi copii absolut sănătoși.

,,Cu greu sau ușor, o să îi creștem, o să știm că avem și noi copiii noștri”, a spus Marina Andronache.

În anul care a trecut, am reușit să reflectăm povești ale oamenilor cărora nu le este frică de gura societății iar, datorită faptului că arată deosebit, succesul și norocul a fost mereu de partea lor.

,,Pe viitor eu vreau să devin gimnastă, model, o cântăreață renumită ca Beyonce sau ca Rihanna”, a spus micuța Kate.

Nu am uitat nici de frumoasele tradiții ale moldovenilor. Ce poate fi mai frumos decât o ie țesută de mâinile dibace a unui bărbat? Vorbim despre Nea Simion, din s. Vădeni care nu crede în stereotipuri false, și a transformat hobby-ul său și într-o sursă bună de venit.

A urmat apoi Campania electorală în capitala de nord a Republicii Moldova. Bălțenii și-au ales primarul în două luni, timp în care tocmai 11 candidați s-au luptat pentru fotoliul de primar. În acea perioadă, orașul Bălți s-a tranformat într-o adevărată arenă de lupte politice.

NordNews și-a asumat responsabilitatea să informeze bălțenii despre programele electorale ale tuturor candidaților.

Reporterii nordnews.md au informat bălțenii 24/24 despre situația referitoare la actualizarea procesului de vot.

Am încheiat anul frumos. Am descoperit atelierul soților Oleinic unde tradițiile se păstrează cu sfințenie. Cei doi meșteri populari creează lucrări din piele de oaie absolut speciale.

 

,,Pe sfârșite, un lucru pot să îl menționez la sigur! Împreună cu nordnews.md, visele mele au început să devină realitate. În noul an ne vom continua munca, și vom informa cetățenii de la nord în mod calitativ, transparent și corect, de fapt cum am făcut-o și până la finele acestui an. La mulți ani!”, a spus Nicoleta Pînzaru, reporter nordnews.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata