NordNews
Avem ce spune

VIDEO | România se ține de cuvânt. Primele 1200 de tone de motorină au ajuns la Ocnița

Prima tranșă de 1200 de tone de motorină donate de România agricultorilor din Republica Moldova, au ajuns în țară. Cisternele cu diesel de cea mai înaltă calitate au fost recepționate la un depozit petrolier din orașul Ocnița, în prezența reprezentaților guvernului R. Moldova și a României.


„Vrem să aducem din numele președintelui R. Moldova, Maia Sandu, sincere mulțumiri președintelui României, Klaus Iohannis pentru această deschidere și acest gest de mare prietenie. Aceste acțiuni demonstrează odată în plus această deschidere și îmbunătățire a relațiilor între Chișinău și București” , a declarat Veaceslav Negruța, consilier al Președintei pe domeniul economic.

„Evenimentul de astăzi este chintesența mesajului de solidaritate frățească care rezultă din apartenența noastră la un filon identitar comun, o unitate de limbă, cultură, istorie și tradiții dintre România și R. Moldova. Această unitate transcede dincolo de pandemii, politicieni și dispute geopolitice care, uneori, pot fi sterile. Prin acțiunea de astăzi, România dovedește încă odată responstabilitate, angajament și faptul că în R. Moldova face ceea ce promite” , a spus Daniel Ioniță, ambasadorul României în R. Moldova.

Amintim că, ajutorul energetic pentru agricultorii afectați de seceta din 2020 a fost convenit în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău, la sfârșitul anului trecut. Donația totală este de  6000 de tone de motorină.

„Beneficiari de acest ajutor vor fi în jur de 3500 de producători agricoli care au avut de suferit cel mai mult din cauza pandemiei, în special din raioanele de sud ale țării. Este vorba despre Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Comrat, dar și Hâncești, Orhei. Țin să mulțumesc fiecărui contribuabil din România care a contribuit, pentru că știu, că în această motorină se regăsesc fiecare leu (bani – notă red.) din impozitele achitate de contribuabilii din România” , a conchis Ion Perju, ministru în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Potrivit autorităților, următoarele patru tranșe de motorină a câte 1200 de tone, vor fi livrate în R. Moldova pe 24 și 31 mai, dar și pe 14, 17 iunie curent. Cuantumul mediu cantitativ de motorină per hectar ar constitui 18,46 litri.

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"