NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Românii din Bălți au sărit în apărarea Consulatului General. Ei dezmint speculațiile din presa de peste Prut

Mai mulți membri ai Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Unității Naționale au ieșit în fața Consulatului pentru a apăra imaginea Misiunii Diplomatice. Asta în urma ultimelor informații apărute în presa de peste Prut, precum că în cadrul Consulatului se vorbește rusește și studenții basarabeni cu greu obțin viza de România.


Unii membri PUN  la Bălți spun că aceste acțiuni sunt niște manipulări care denigreaze imaginea României la Bălți.

Este un lucru foarte util acest atac, celor care astăzi în Republica Moldova încearcă să întoarcă lucrurile spre est și acelor care zi de zi formează o opinie greșită ceea ce vizează statul Român”, a spus Sergiu Burlacu, membru PUN.
Eu consider că toată lumea înțelege că este un sabotaj și vin cu rugămintea să ne susțină și să nu se lase manipulați cu aceste noutăți care se vechiculează în presă și ele sunt foarte ieftine, pentru că noi știm că România ne susține și ne va susține. Majoritatea sprijinului acordat vine din România și a Uniunii Europene”, a precizat Renata Grădinaru, membru PUN.

Alții sunt de părere că materialul publicat în presa de peste Prut, este o reacție bolnăvicioasă la cele declarate anterior de Ambasadorul României, Daniel Ioniță,  în urma vizitei efectuate la Bălți.

„Este o reacție care a urmat după vizita Ambasadorului României, Daniel Ioniță la Bălți și în urma declarațiilor sale care au fost făcute în primărie și în mai multe surse de informare”, a menționat Mihai Verhovețchi, membru PUN.

La fel, cu o reacție a venit și Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României. El a postat un mesaj, în acest sens, pe pagina sa de Facebook.
„Am avut o discuție cu E.S. domnul Petrișor Dumitrescu, consul general al României la Bălți. Domnia sa a infirmat cele expuse în articol de Mihai Dumitru (n.r. autorul articolului din publicația Adevărul) și m-a asigurat că nu există un blocaj legat de eliberarea vizelor. Am verificat chiar câteva cazuri individuale semnalate în grupul “Admitere România”. În prezent, în sistem, mai sunt doar 20 de dosare în proces de soluționare”, a scris acesta.
Ministerul Afacerilor Externe de la București a venit cu o replică la articolul publicat de editorialistul Mihai Dumitru, pe adevărul.ro.  În textul MAE este menționat că, la nivelul Consulatului General al României la Bălţi sunt în curs de soluţionare 19 solicitări de acordare a vizei pentru studii, cea mai veche fiind depusă în data de 7 ianuarie 2020.
Tot în nota emisă de  Ministerul Român de Externe se precizează că limba utilizată la nivelul misiunilor diplomatice şi consulare ale României şi, implicit, la nivelul Consulatului General al României la Bălţi este limba română, cu excepţia cazurilor în care solicitanţii de servicii consulare nu cunosc limba română.

1 Comentariu
  1. […] Asta în urma ultimelor informații apărute în presa de peste Prut, precum că în cadrul Consulatului se vorbește rusește și studenții basarabeni cu greu obțin viza de România, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata