NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Romii din orașul Otaci „s-au ascuns” de coronavirus

Dacă până nu demult, unii romi din Otaci  hoinăreau pe străzi, practicau comerțul sau ghiceau în palmă, acum,  aceștea au dispărut, de teama coronavirusului. Chiar și cei care nu se tem de îngrozitorul COVID-19 se spală pe mâini, folosesc dezinfectant și își cos măști de protecție, care ies din tipare.

Poliția ne previne mereu.

Ce să spun? E pandemie. De boală nu te apără nici mănușile.  —Văd că ai improvizat o mască sau nu sunt măști în farmacii? —Singur am cusut-o.

Vă este frică de acest virus? —Nu. Îmi spăl mâinile, folosesc antiseptic, nu mă apropii de străini, dor de cei dragi. —Ieși des din casă? —Da.

Totuși, unii recunosc, că nu rezistă tentației de a ieși cu amicii în oraș.

Nu mă prea deranjează, dar dacă vor fi mulți infectați, nu voi ieși din casă. Acum, mă plimb. —Des ieși din casă? În fiecare zi. —Unde vă adunați de obicei? Nu știu, acolo undeva.

Iar alții susțin că respectă carantina cu strictețe.

 —Ne este frică, cum să nu ne fie. —Cum vă apărați de virus? —Stăm acasă. Ieșim doar la magazin. Nu avem libertate. Suntem obișnuiți să ne plimbăm, dar acum nu mai putem.

Ne spălăm mâinile cu săpun, nu ieșim din casă, doar până la magazin și înapoi.

Respectăm carantina. Ieșim rar din casă. Mă duc la mama și înapoi.

Am auzit că trebuie să stăm în casă, ne temem, avem copii mici. Știu că se începe de la o simplă tusă, iar mai apoi apare și febra, ca la o gripă obișnuită.

Noi oricum ne temem. Purtăm măști. Stăm acasă și ieșim, dar rar, doar până la magazin, după producte. Și copii, și tinerii, și bătrânii, toți se tem de acest virus.

În Otaci, locuiesc 6 mii de persoane. Peste trei mii de locuitori sunt romi, numărul lor fiind echivalent cu cifra totală al moldovenilor și ucrainenilor.
 

3 Comentarii
  1. […] Chiar și cei care nu se tem de îngrozitorul COVID-19 se spală pe mâini, folosesc dezinfectant și își cos măști de protecție, care ies din tipare, transmite emedicina.md cu referire la nordnews.md. […]

  2. […] Chiar și cei care nu se tem de îngrozitorul COVID-19 se spală pe mâini, folosesc dezinfectant și își cos măști de protecție, care ies din tipare, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata