NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Roșu, galben și albastru este al nostru tricolor. Bălțenii, slab informați despre semnificația cromatică a Drapelului

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Drapelului și a Stemei de Stat, simbolurile oficiale ale suveranităţii şi independenţei ţării noastre. Dacă pentru unii bălțeni culorile tricolorului simbolizează istoria neamului, alții habar n-au despre semnificația cromatică a Drapelului.

„Mmmm… Sincer nu”

„Cerul, pământul, iarba, soare.”

„Frumeșețea. Soare, viață”, au declarat bălțenii.

Unii oameni au încercat să intuiască greșit ce simbolizează culorile tricolorului.

„Roșul este dragostea, galbenul este căldura, iar albastru este libertatea”

„Pacea, prietenia, unirea tuturor, ca oamenii să se înțeleagă și să se respecte, asta este părerea mea”, au declarat oamenii. 

Din fericire, sunt și dintre cei care cunosc că Ziua drapelului naţional al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie.

„Ziua Drapelului, cum să nu.Pentru noi, pentru poporul nostru, este trecutul nostru, prezentul noostru, demnitatea noastră națională”

„Ziua Drapelului. Drapelul este mândria noastră, este steagul nostru, trebuie să îl avem în sufletul și inima noastră. Albastru semnifică cerul, pacea, roșul îmi pare că este sângele pentru poporul nostru, iar galben este soarele, care trebuie să strălucească asupra noastră, să ne aducă căldură în suflet și speranța la ceva bun”

„Roșul înseamnă sângele ostașilor care au luptat, albastru este cerul senin, iar galben este grâul”, au spus orășenii. 

Iar elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, au marcat Ziua Drapelului prin organizarea unui flashmob.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ de către Gheorghe Ghimpu, un adevărat revoluționar şi fondatorul mişcării naţionale româneşti din RSS Moldovenească.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata