NordNews
Avem ce spune

(Video) Rucsacuri transparente pentru toți elevii din școală

Masură controversată la liceul din Florida unde 17 tineri au fost ucişi luna trecută într-un atac armat. Elevii vor trebui să poarte rucsacuri transparente, ca să nu poată ascunde eventuale arme. Măsura nu este eficientă şi nu ţinteşte adevărata problemă: controlul mai strict al armelor în Statele Unite, spun elevii, informează Digi24.ro.
Elevii din Parkland s-au obişnuit cu maşinile de poliţie la poarta şcolii. 17 dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în atacul armat din februarie. Pe lângă agresor, alţi doi elevi au fost arestaţi, pentru infracţiuni legate de folosirea armelor de foc. După vacanţa de Paşte au fost anunţaţi să vină la şcoală doar cu un caiet şi un dosar şi au primit gratuit rucsacuri transparente. Care nu sunt deloc pe placul lor.
Este o invadare a intimităţii, cu siguranţă”, spune un elev.
„Nu o să se schimbe nimic. Se vede doar ce avem în rucsac. Dar poţi să pui lucruri în buzunare, în bibliorafturi…”, spune alt elev.
Deşi rucsacurile sunt transparente, elevii pot folosi genţi pentru instrumentele muzicale sau echipamentul sportiv.
„Oamenii se enervează, pentru că ne simţim ca prizonierii. Nu are niciun sens. Parcă sunt la închisoare”, spune un elev.
Nu este singura măsură luată de şcoală. În câteva zile, toţi cei care vor intra în campus vor fi scanaţi cu un detector de metale. Adolescenţii spun însă că aceste lucruri nu pot suplini o schimbare a legislaţiei privind controlul armelor.
Între timp, O grădiniţă a instalat cabine antiglonţ, în care preşcolarii se pot adăposti în caz de atac armat sau de tornade.
Directorul şcolii a fost cel care şi-a riscat viaţa, în testele cabinelor antiglonţ. A vrut să se asigure că micuţii vor scăpa cu viaţă, orice s-ar întâmpla.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"