NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ruptură în PSRM-ul din Bălți. Usatîi și 20 de socialiști au părăsit formațiunea

Ex-deputatul Alexandr Usatîi împreună cu alți 20 de socialiști din Bălți au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Potrivit politicianului, numirea lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizației Teritoriale Bălți a PSRM i-a făcut să recurgă la acest gest. Declarația a fost făcută în seara zilei de 5 noiembrie într-un video postat pe pagina de Facebook.


În  clipul video postat, alături de Alexandr Usatîi apare și consilierul municipal Veaceslav Zelenețchi, dar și un membru al comisiei de revizuire a partidului – Iurie Goncearuc.

„Motivul este unul: numirea în luna iulie a lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al organizației teritoriale a PSRM. Eu am avertizat conducerea partidului că Nesterovschi nu este genul de persoană capabilă să consolideze partidul și să atragă în el oameni noi și cumsecade”, a declarat Alexandr Usatîi.

Alexandr Usatîi susține că patru membri nu au fost invitați la ședința Consiliului Organizației locale din luna iulie, dintre care trei sunt membri ai Consiliului Republican al partidului, atunci când a fost aleasă candidatura lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizației Teritoriale din Bălți a PSRM.

„De ce facem această declarație abia acum? Am sperat că conducerea partidului își va recunoaște greșeală și va încerca să o corecteze”, a adăugat Usatîi.

Veaceslav Zelenețchi a menționat că Alexandr Nesterovschi nu se bucură de respect în rândul membrilor de partid.

Decizia de a pleca este una dificilă, dar nu putem să procedăm altfel. Nu putem fi ipocriți cu noi înșine, dar și cu oamenii care au încredere în noi”, a conchis Zelenețchi.

Amintim că, Alexandr Nesterovschi este candidatul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor înaintat pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata