NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Russu trece de partea lui Melnic pentru a deveni viceprimar de Cupcini

Ghennadi Russu, unul dintre cei patru candidați la funcția de primar a orașului Cupcini, raionul Edineț, a demisionat din funcția de jurist al Primăriei,  în favoarea funcției de viceprimar de Cupcini, o funcție promisă de candidatul PSRM, Nicolai Melnic, dacă acesta va reuși să câștige turul II al alegerilor locale noi. 


Se întâmplă după o discuție telefonică dintre Ghennadi Russu și Nicolae Melnic în care candidatul la funcția de primar de Cupcini din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) îi propune lui Russu funcția de viceprimar, în caz că acesta este de acord să îl susțină în turul II al alegerilor locale noi, care vor avea loc pe data de 5 decembrie curent.

,,Nicolai Melnic este Președintele raionului Edineț și se bucură de susținerea conducerii de raion. Consilierii locali îl vor susține în mod normal pe Nicolae Melnic, dar nu pe Ludmila Magu. […] Eu consider că noi ar trebui să îl susținem pe Nicolae Melnic în turul II al alegerilor locale, pentru ca acesta să poate demonstra schimbările pe care le poate face în cei doi ani de mandat. Mai mult decât atât, pe măsură ce m-am consultat cu toți colegii mei, am luat o decizie comună că trebuie să merg și să-l ajut pe domnul Melnic în munca lui în acești doi ani. […] Plus la toate, domnul Melnic mi-a propus să devin viceprimar al orașului, astfel încât toate problemele de Cupcini să fie rezolvate cu adevărat și ca toate planurile de dezvoltare ale localității să fie implimentate pe termen lung în orașul nostru. […] Încă nu i-am acordat domnului Melnic un răspuns concret, dar o voi face în scurt timp„, a declarat Ghennadie Russu.

Fostul candidat independent la funcția de primar de Cupcini, Ghennadi Rusu, a conchis că va reuși să lucreze transparent și în interesul oamenilor.

Amintim că, Ghenadie Rusu, fostul candidat independent la funcția de primar al orașului Cupcini, raionul Edineț, a acumulat 610 voturi în alegerile locale noi din data de 21 noiembrie. La funcția de primar de Cupcini au mai candidat alți trei pretendenți. Este vorba de Ludmila Magu, candidat independent care a acumulat 861 de voturi, Boris Urzică, candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care a reușit să acumuleze 275 de voturi, dar și Nicolai Melnic, candidatul înainat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care a obținut 638 de voturi, ceea ce reprezintă 26,76% din numărul total de voturi exprimate.

În turul doi al alegerilor locale noi, locuitorii orașului Cupcini, vor trebui să își aleagă primarul, votând pentru unul dintre cei doi candidați: Ludmila Magu (candidat independent) și Nicolai Melnic (candidat BeCS).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"