NordNews
Avem ce spune

VIDEO | S-a început campania electorală. Renato Usatîi cere de la PSRM, despăgubiri de 1 000 000 de lei

La doar o zi după ce Președintele Republicii Moldva, Maia Sandu, a anunțat data alegerilor Parlamentare anticipate, socialiștii au început să arunce săgeți otrăvite în potențialii lor oponenți de stânga. Deputatul Vladimir Mizdrenco, a venit cu acuzații în adresa liderului formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Primarul de Bălți este etichetat drept „Baba Vanga” sau „balabolul” din nordul țării. În replică, Renato Usatîi spune că va cere desbăgubiri morale de un milion de lei.

 „Astăzi o să vorbim despre un personaj din Republica Molodva, un pseudo politician care se numește Baba Vanga sau primarul-turist sau pur și simplu balabolul de la nordul Republicii. Acest personaj este interesant ca urmare a studierii declarațiilor sale de avere și interese personale. Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane”, a declarat Vladimir Mizdrenco.

Socialistul își pune întrebarea, de unde Renato Usatîi reușeșete să cheltuie mai mult decât câștigă. Vladimir Mizdrenco susține că s-a adresat Autorității Naționale de Integritate, dar și Procuraturii Generale, pentru a revizui declarațiile de avere și interese personale ale liderului PN.

„Astăzi am semnat împreună cu colegii o adresare către ANI și si Procuratura Generală în care am evidențiat doar câteva  din miracolele adevărate depistate în declarațiile de avere ale lui Renato Usatîi. În declarațiile pentru 2016, Usatîi a declarat venituri de la primăria mun Bălți în valoare de circa 48 de mii de lei. În același an, Renato Usatîi și-a cumpărat un automobil de lux în valoare de peste 2 milioane de lei. Tot în 2016, Usatîi a făcut mai multe donații, printre care și 200 de mii de lei, dar și o serie de bunuri imobile, valoarea cadastrală a cărora este de peste 800 de mii de lei. Valoarea reală poate fi înmulțită de patru sau de cinci ori. În următoarea declarația depusă în 2019 la ANI, pentru anul 2017, a indicat obținerea a 13 terenuri, trei case de locuit și trei încăperi, inclusiv una cu o suprafață de 124,4 m.p. Să explice aceste apariții misterioase procurorilor și inspectorilor de integritate”, a adăugat Mizdrenco.

Într-un live pe Facebook, Renato Usatîi a declarat că, nu a ascuns nimic de ANI.

„I-aș sfătui pe socialiști să inventeze ceva nou, pentru că toate aberațiile pe care le-au spus azi în timpul conferinței sunt epuizate. Totul este minciună, murdărie și propagandă. Să mă învinuiască în corupție nu a reușit nici măcar Plahotniuc cu întreaga sa echipă… Băieți, eu vă intentez în judecată, avocații mei vor cere dezpăgubiri morale în valoare de 1 milion de lei. Acești bani vor merge pentru realizarea unui proiect social din Bălți…Încetați să mințiți populația”, a spus Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata