NordNews
Avem ce spune

VIDEO | S-a mișcat carul din loc. Locuitorii din Edineț vor avea, în sfârșit, apă potabilă la robinet

Locuitorii din Edineț vor avea acces la apă potabilă de calitate. Lucrările de reabilitare și extindere a apeductului vor demara săptămâna viitoare. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul GIZ Moldova, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR), se cifrează la 58 de miilioane de lei.


Astăzi, ADR și primăria municipiului Edineț au semnat contractele de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor, pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în localitate.

„Începând cu acest an vom implementa lucrările de construcție și montaj. În rezultatul implementării acestui proiect, peste 8 mii de locuitori vor avea acces îmbunățit la serviciile de aprovizionare cu apă. Spre finalul acestui proiect va fi regionalizat serviciul de aprovizionare cu apă în acest municipiu. Primăria municipiului Edineț are și ea o cofinanțare destul de mare, este vorba de 8 milioane de lei”, a declarat Maria Prisacari, director ADR Nord.

În cadrul proiectului, rețeaua de apeduct din orașul Edineț va fi extinsă. În total, vor fi reabilitate 34 de km de rețea, iar rata de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, va crește.

„Problema infrastructurii comunităților rămâne de fiecare dată destul de stringentă și necesară, iar acest suport al Uniunii Europene, care este de peste 50 de milioane de lei, pe lângă contribuția pe care am depus-o noi, chiar dacă este consistentă, este destul de benefic. Este un suport în care am avut mereu încredere, tindem spre el și sunt sigur că astfel de suporturi vor promova comunitățile și Republica Moldova și pe viitor”, a menționat Constantin Cojocaru, primarul de Edineț.

Lucrările de construcţie urmează să demareze săptămâna viitoare.

„Lucrările se vor începe săptămâna viitoare. Vom aduce tehnica, procura materialele necesare. Avem un termen restrâns, un termen de un an de zile, dar știți că, în timpul anului, în timpul construcțiilor, mai sunt ploi și ninsori, dar ne vom strădui să reușim. Toate materialele sunt de import, cu excepția cimentului, nisipului și inelelor de beton care vor fi de pe loc”, a spus Filaret Mereacre, operator economic.

„În acest proiect, conform Legislației în vigoare, noi răspundem de calitate, dar și de volumele care sunt în devizia de cheltuieli. Acestea trebuie să fie indeplinite întocmai conform proiectului”, a conchis Marin Trifoilă, responsabil tehnic.

Municipiul Edineț numără peste 15 mii de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"