NordNews
Avem ce spune

VIDEO | S-a terminat cu ieftineala la Bălți. Renato Usatîi vrea trotuare pavate cu granit

Dale cu granule de granit de aceeași culoare și formă. Așa ar urma să arate trotuarele din Bălți în următorii ani. Cel puțin asta își propune primarul de Bălți, Renato Usatîi. Inițiativa a fost anunțată în cadrul ședinței Consiliului Urbanistic din data de 4 februarie. Doar în acest an, autoritățile își propun să paveze 14 km de porțiuni marginale amenajate de-a lungul străzilor rezervate circulației pietonilor.

Vom avea două culori de trotuar, sur închis și sur deschis. Panificăm să reparăm sau să amenajăm din nou, circa 14 km de trotuar, cu o lățime de 2,5 metri. Vorbim despre 15-20 de milioane de lei, a declarat primarul.

Cea mai ieftină ofertă într-o licitație nu mai este o prioritate pentru autorități, spune Renato Usatîi, care insistă pe calitatea lucrărilor,care vor fi efectuate în oraș, de acum încolo.

Noi nu suntem atât de bogați, pentru ca să facem lucrări ieftine și necalitative. Această piatră, indiferent de culoare, costă 210-215 lei pentru metru pătrat, pentru că conține granule de granit. E posibil de făcut doar din beton, dar eu știu că e făcută doar din cement și nisip și are cu totul altă calitate, depinde de material, a adăugat Renato Usatîi.

Agenții economici vor fi obligați să-și paveze trotuarele adiacente cu dale identice, pentru ca orașul să capete un aspect unic.
Primele trotuare pavate cu dale cu granule de granit vor apărea pe străzile Alexandru cel Bun, Bulgară și Nicoale Iorga.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata